Majoritatea bebelusilor au culoarea  ochilor albastra la nastere. Irisii acestora isi schimba culoarea din albastru in caprui sau negru in timpul copilariei. De ce isi schimba culoarea ochilor pe parcurs?

De ce se nasc copii cu ochi albastri?

Raspunsul sta in cantitatea mai mica sau mai mare de melanina cu care acestia se nasc dar si in evolutia cantitatii acestei substante dupa nastere.

Melanina este un pigment. Prezenta acestuia in cantitati mari in ochi, par sau piele determina o culoare din ce in ce mai inchisa. O cantitate redusa de melanina in iris – cercurile musculare aflate in jurul pupilei – genereaza culoarea albastra a ochilor, in timp ce o cantitate medie din aceasta substanta genereaza culoarea verde sau caprui.

Copii nu se nasc cu intreaga cantitate de melanina pe care o vor avea in timpul vietii. Procesul de maturizare continua in viata extrauterina.

Culoarea ochilor nu poate fi determinate pana la varsta de 2 ani.

Desi anumiti copii care provin din etnii de culoare se nasc cu ochii albastrii care se transforma ulterior in caprui, efectul este cu mult mai putin comun decat in cazul copiilor caucazieni. Indivizii care au pielea pigmentata in culori inchise au deobicei copii cu ochii caprui, deoarece copii detin o cantitate mai mare de melanina inca de la bun inceput.

copii cu ochi albastri

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont