Femeile care beau până la şapte pahare de vin sau de bere intr-o săptămână au mai putine sanse de a suferi accidente vasculare cerebrale decat cele care nu consuma deloc alcool, potrivit unui studiu efectuat in America la ce au participat mii de femei.

femeile care consuma alcool moderat au riscuri mai mici de accidente vasculare cerebrale

Asociatia Americana de Cardiologie le recomanda femeilor sa nu bea mai mult de un pahar de bautura pe zi. Ei precizeaza foarte clar ca oamenii nu trebuie sa exagereze cu bautura pentru a-si scadea riscul de accidente vasculare cerebrale.

„Noi nu încurajăm femeile care nu beau de obicei sa inceapa sa bea”,

a declarat Monik Jimenez, o cercetatoare de la un spital din Boston, care a condus studiul.

„Alcoolul este o sabie cu doua taisuri, pentru ca un consum ridicat poate creste tensiunea arteriala si fibrilatia atriala, care sunt factori de risc pentru accidentele vasculare cerebrale”, a declarat Monik Jimenez.

Mai multe rapoarte anterioare au aratat ca un consum scazut de alcool ne fereste de accidentele cerebrale vasculare, comparand obiceiurile de consum ale femeilor care au suferit accidente cerebrale cu cele care nu au avut astfel de probleme de sanatate.
Din cele circa 25.000 de femei care nu beau, aproximativ patru la suta dintre ele a avut un accident vascular cerebral la un moment dat.

Studiul nu a dovedit insa că alcoolul a împiedicat accidentele vasculare cerebrale, şi nu există nici o explicaţie cunoscută pentru relaţia dintre cele două.

„Părerea mea este că alcoolul costa bani şi cred că oamenii care sunt in stare sa-si cumpere bautura, sunt mai bogati – deci mai putin stresati. Asta ar putea fi explicatia ca sufera accidente vasculare cerebrale mai rar.”
a declarat Cheryl Bushnell.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont