CURS FORMATIV IN

PSIHOTERAPIE PSIHANALITICA DE CUPLU

ACREDITAT de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA

A.R.P.C.F Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie – Furnizor de Formare Profesionala in Specialitatea Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu ACREDITAT de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA, anunta deschiderea inscrierilor pentru

Curs formare de baza si continua in

Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu si Familie

Programul cuprinde 4 ani de formare profesionala si este finalizat cu diploma de absolvire in specialitatea psihoterapie psihanalitica de cuplu recunoscut la nivel national COPSI.

Cursul se adreseaza: specialistilor si studentilor la psihologie, psihoterapeutilor specialisti sau aflati in formare, rezidentilor la psihiatrie si specialitati conexe, asistenta sociala, sociologie, filosofie, pedagogie si psihopedagogie precum si tuturor celor care au interes in intelegerea si lucrul cu cuplurile si familiile.

 
Cele mai frecvente intrebari despre desfasurarea programului formativ:

Care este frecventa, durata, costul intalnirilor de formare si orasul in care se desfasoara?

Frecventa seminariilor formative: 1 sesiune / luna (un weekend)

Durata seminar formativ: 5 ore sambata si 5 ore duminica – 11 luni / an plus o sesiune intensiva (scoala rezidentiala din luna august – patru zile de seminarii)

Cost / sesiune formativa: 200 Ron

Orasul in care se desfasoara cursul: Bucuresti si Cluj

 

Cei 4 ani de formare reprezinta formarea de baza, pana la nivelul de psihoterapeut in supervizare, sau autonom?

Cei patru ani formativ reprezinta formarea de baza – parcurgerea seminariilor clinice si a analizei de grup. Incepand cu anul III de studiu se intra in prima treapta de supervizare (candidatii pot sa inceapa sa lucreze sub supervizare nivelul I). Nivelul al doilea de supervizare (a doua supervizare) se poate realiza dupa finalizarea primei supervizari.

Durata demersului de supervizare este de 1 an si 8 luni / supervizare.

 

Cine sunt formatorii scolii ?

Formatori si supervizori ai programului formativ in psihoterapie psihanalitica de cuplu sunt specialisti in psihoterapie psihanalitica si psihanaliza:

Formatori – supervizori ARPCF: Alfred DUMITRESCU – formator, supervizor; Cornel IRIMIA – formator, supervizor; Stefania D. NITA – formator, supervizor – coordonator program formativ ARPCF; Simona CHIRU – formator; Alexandra TIMOFTE – formator.

Formatori – Supervizori APSYLIEN si ARPCF: Rosa JAITIN – formator, supervizor; Christiane JOUBERT – formator, supervizor.

 

Exista anumite conditii care trebuiesc intrunite de catre candidati?

Absolventi sau in curs de absolvire ai specializarilor: psihologie, medicina, filozofie, asistenta-sociala, sociologie, comunicare si relatii publice precum si specializari conexe si persoane care au un real interes pentru intelegerea dinamicii relatiilor de cuplu, familie si grupuri (grupuri institutionale, scolar-educative, organizationale). Specialisti in alte perspective psihoterapeutice.
Interes, curiozitate si nevoie de a se intelege pe sine si pe ceilalti in dinamica relatiilor atat de cuplu, familie si grup cat si in dinamica interactiunilor sociale.

* Pentru candidatii care sunt deja specialisti in alte perspective psihoterapeutice sau in curs de specializare in alte perspective psihoterapeutice se echivaleaza un numar cuprins intre: 45 ore si 75 ore – in functie de specializarea urmata.

 

Specificul programului formativconsta in transmiterea fundamentelor teoretico-clinice si a tehnicii de interventie psihoterapeutica din perspectiva psihoterapiei psihanalitice a legaturilor de cuplu, familie si grup. Intelegerea dinamicii inconstiente a relatiilor de cuplu precum si intelegerea legaturilor inconstiente a relatiilor membrilor familiei reprezinta conditia fundamentala pentru acordarea sprijinului psihoterapeutic cuplurilor si familiilor aflate in suferinta, conflict si tensiuni inter-relationale.

 

Inscrierea pentru admiterea in cadrul programului formativ cuprinde doua etape:

  1. Trimterea CV-ului si a Scrisorii de Intentie (raspunsul in sinteza la intrebarea: De ce psihoterapie psihanalitica de cuplu?) pe adresele email mentionate mai jos

  2. Sustinerea interviului in urma selectionarii CV-ului. Interviul consta intr-o discutie libera cu unul dintre formatori, cu durata de 45 minute.

Pentru inscrieri va asteptam sa ne contactati la adresa e-mail: contact@arpcf.com ; formare_psihoterapie@yahoo.com. Tel.: 0735.167.967

Va multumim,

Echipa ARPCF

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont