Statiunea Eforie nord
Eforie Nord se afla la 14 km sud de Constanţa si este o staţiune balneoclimaterică permanentă (6 – 20 m altitudine), pe fâşia litorală dintre lacul Techirghiol şi Marea Neagră.
Staţiunea şi-a început activitatea în 1894, când Eforia Spitalelor Civile din Bucureşti a construit aici un sanatoriu. Eforie nord este a doua statiune de pe litoral ca marime si este renumită în toată Europa datorită tratamentelor cu factori naturali existenţi aici. Cele două baze de tratament cu funcţionare permanentă posedă instalaţii pentru băi calde (cu apă sărată concentrată provenită din lacul Techirghiol sau din mare), instalaţii pentru împachetări calde cu nămol, instalaţii pentru tratament ginecologic, cabinete pentru efectuarea de tratament cu Gerovital, Boicil şi Pell Amar.Eforie nord are o plajă de 3 km lungime si ajunge si la 100 de metri in latime.Tot aici se gasesc nenumarate terenuri de sport, piscine si mijloace de recreare.
Cum ajung aici ? feroviar – gara Eforie Nord pe linia Bucureşti – Constanţa – Mangalia, rutier – DN 39-E 87 de la Mangalia sau Constanţa – Vadu Oii, DN 3 de la Călăraşi, aeriene – aeroportul internaţional Mihail Kogălniceanu, maritime.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont