Iubesc turcii tare de tot pentru veselia si optimismul lor, pentru puterea de adaptare la nou si pentru tenacitatea cu care sporesc. Nu mai recunosti Antalya de la un sezon la altul, investesc enorm in infrastructura si in materie de turism sunt de neegalat, ofera confort maxim la preturi de invidiat. Ce mai, te simti imparat! Au talentul sa se faca placuti, invata limbi noi, si sunt mereu pusi pe sotii!:)

Am facut rafting 5 km pe un rau de munte, e o experienta taaaare faina, iar pranzul ala improvizat pe marginea raului este dupa atata efort cea mai aleasa mancare din lume. Antrenorul nostru de barca – un tanar nepalez care ne-a cantat in limba natala (maelo… maelo…:) ne spunea ca in medie trec zilnic cam 1.500 de turisti care fac rafting. Asta inmultit cu 35 euro/persoana inseamna ceva si nu pot decat sa-i iubesc tare pentru ca muncesc si pun suflet cu caru’ in ceea ce fac!

Contrastele sunt mari: diferentele intre blocurile cochete din Lara sau Antalya (nu construiesc apartamente mai mici de 120 metri patrati, in balcoane au gratare [ce fain, nu?] si la 2-3 blocuri au o piscina), vilele aristrocrate si colibele din suburbii sunt uriase, dar deja darama en-gros vechiturile si construiesc cu viteza luminii.

Blocurile au culori de inghetata sau pasteluri si fiecare are nota lui de originalitate. Au magazine de mobila de o varietate mare, mobilier de ratan sau sfoara mai peste tot si… optimism cat cuprinde. Chiar daca sunt mai saraci decat noi romanii, turcul seara petrece cu familia la un gratar sau cateva ore pe plaja… ce plaje generoase, nisip fin si apa ca un ceai caldut…

Dragul meu iubit cel curajos impreuna cu un bun prieten (am fost o gasca de 13 persoane) au facut si parasailing si s-a dat cu ski-jetul, desi in aceeasi zi se ciocnisera 2 practicanti de ski-jet.

Se mananca toata ziua, au locatii cu programe de masa non-stop, aici inghetata, acolo cartofi copti – niste imensitati de cartofi cu cascaval, unt si alte toppinguri, acolo hamburgheri sau fructe, mic dejun, mic dejun tarziu si tot asa, de pleci de acolo cu cel putin 2-3 kg in plus.

Nu ma intreba ce am mancat si nici cat am luat la kg:(. La fiecare masa au cate 10-15 feluri de desert si cine e mai mester decat turcu’ la dulciuri?

In toata zona ai o gramada de vizitat. De asemenea poti merge cu tramvaiul istoric, poti fotografia arhitectura cladirilor guvernamentale sau te poti rasfata cateva minute in magazine, restaurante, cafenele, parcuri si scuaruri. Este o zona destul de tranzitata de turisti.

Mai jos aveti cateva atractii turistice pentru aceasta locatie:

Cascadele Düden
Cascadă
Hadrian’s Gate
Hadrian
Konyaaltı Beach
Plajă
Yivliminare Mosque
Karaalioglu Park
Parc
Antalya Museum
Muzeu
Köprülü Canyon
Rafting, defileu, parc, râu și camping
Hıdırlık Tower
Parc
Atatürk’s House Museum
Muzeu
Tekeli Mehmet Paşa Mosque
Murat Pasha Mosque
Antalya Aqualand Dolphinland
Parc și istorie
Aktur Lunapark
Parc de distracție
Kaleiçi
Plajă și muzeu
Clock Tower
Pictură

Cu una dintre cele mai intinse plaje din Turcia si numeroase hoteluri cu arhitecturi impresionante Antalya este cu siguranta o destinatie de vis pentru vara 2017.


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont