Ciuperca microscopica, folosita atat in panificatie, cat si la fabricarea berilor usoare, drojdia este bine cunoscuta in medicina ca un bun remediu pentru anemie.

Folosita pentru binefacerile ei inca din Antichitate, de catre babilonieni, drojdia este un produs foarte bogat in elemente nutritive. 100 g de drojdie furnizeaza aproximativ 12 g de cenusi, ale caror elemente principale sunt: fosforul, magneziul si potasiul. Mai mult, drojdia de bere contine cele mai multe vitamine: complexul B, provitamina D si vitamina E, foarte indicate pentru anemie si pentru tulburarile de crestere.

Ca proprietati, ea este un reconstituent general, echilibreaza sistemul nervos, este antitoxica si stimuleaza glandele endocrine. Este indicata atat in demineralizari, avitaminoze si intoxicatii alimentare, cat si in diabet, nevrite si dermatoze.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont