Examenul de gramatica la admitere 2012 – cum sa te pregatesti ?

Examenul de gramatica este una dintre cele mai grele probe la admiterea din 2012 de la urmatoarele facultati :

• Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti
• Facultatea de Drept de la oricare universitate din ţară
• Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna
• Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina
• Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca
• Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani

Ce tip de examen este?

La mai toate facultatile se da un test grila din vocabular, fonetica, morfosintaxa si sintaxa. Practic toate notiunile teoretice acumulate de-a lungul anilor de liceu. Desi este test grila, examenul nu e deloc usor.

Cum va fi examenul de gramatica la fiecare facultate de mai sus si care sunt probele de admitere 2012 vezi pe grile-gramatica.ro/admitere

Dupa ce carte sa inveti?

Trebuie sa te pregatesti serios, in special sa exersezi multe grile similare cu cele de la examen.

Sfatul meu este sa lucrati dupa „Gramatica limbii romane pentru examene” scrisa de profesorul de limba romana Alexandru Petricica.

Eu m-am pregatit dupa aceasta carte pentru admiterea la drept si cred cu tarie ca e cea mai buna alegere dintre toate cartile despre care am auzit. Daca am luat examenul cu o nota neasteptat de mare, este si pentru ca am avut un material bun dupa care sa invat.

Are doua volume gandite chiar dupa tematica examenelor de admitere, deci sigur nu veti rata nimic din materia ceruta.

În volumul I, NOŢIUNI TEORETICE. EXERCIŢII APLICATIVE, ai toată teoria structurată într-un mod foarte uşor de reţinut, plus subiectele date la admiterea din 2010 si 2011, rezolvate şi explicate.

În volumul II, 1500 GRILE TEMATICE COMENTATE ŞI EXPLICATE, poţi exersa grile similare cu cele de la examen. Pe deasupra, găseşti şi subiectele date la admiterea din 2009, cu răspunsuri şi explicaţii.

Pentru mine cartile au fost foarte folositoare pentru ca m-am obisnuit cu specificul examenului. Am avut si subiectele din anii trecuti rezolvate si, cel mai important, explicate.

Comentariile de la sfarsitul grilelor m-au ajutat foarte mult sa inteleg de ce am gresit sau de ce o alta varianta este corecta.

Am stiut exact cum trebuie sa invat, ce trebuie sa stiu si ce este posibil sa imi pice la un astfel de examen.

Gasiti pe www.grile-gramatica.ro toate informatiile despre carte si despre cum o puteti comanda.

Alte experiente de examen puteti citi pe grile-gramatica.ro/opinii Colegii vostri care au dat admiterea anul trecut au pana la urma cele mai bune sfaturi despre cum trebuie sa te pregatesti pentru un examen de gramatica.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont