Locul de lansare a infectiei cu gripa porcina este continentul american, Mexic mai exact.
Imunitatea omului fata de virsul H1N1 este redusa facand posibila chiar si moartea celor infectati.Cei mai expusi ar fi oameni intre 20 si 40 de ani.Acestia au un sistemul imunitar puternic ce reactioneaza virulent impotriva H1N1.
Simptomele gripei porcine
Siptomele gripei porcine sunt asemanatoare cu cele alea gripei sezoniere:
- Febra mai mare de 38 grade
- Oboseala
- Tuse,durere in gat
- Dureri de cap
- Dureri musculare
- In functie de organism posibil: stari de voma si diaree
Cazurile mai grave conduc la penumonie sau moarte.
Perioada de incubare este intre 2-5 zile.
Virusul din carnea de porc se distruge prin preparare carnii si nu exista nici un risc in consumare.
Mai multi pacienti au fost tratati cu succes de acest virus, cu ajutorul Tamiflu si Relenza, tratamente ce reduc din severitatea simptomelor.