Inscrierea la admitere la facultatile Universitatii din Bucuresti se va desfasura in perioada 9-15 iulie

Admiterea la universitatea din Bucuresti: oferta institutiei cuprinzand 27 de domenii de licenta, cu circa 100 de specializari la cele trei forme de invatamant, ZI, FR si ID.

In perioada 17-23 iulie, candidatii inscrisi la facultatile la care se organizeaza examene de admitere vor sustine probele stabilite, spun reprezentantii Universitatii din Bucuresti.

In 2011, peste 20.000 de candidati si-au depus dosarele in sesiunea iulie 2011, pentru admiterea la studii universitare de licenta in cadrul Universitatii din Bucuresti, cu o medie de patru candidati pe locurile de la buget.

Potrivit sursei citate, Universitatea din Bucuresti celebreaza, in perioada 4-16 iulie, 148 de ani de la infiintare.

„De-a lungul timpului, principalele preocupari ale comunitatii academice au fost de a asigura calitatea in invatamantul superior, o inalta calitate a serviciilor educationale si realizarea unei activitati de cercetare, la standarde competitive, de nivel international, toate acestea pentru ca Universitatea din Bucuresti sa fie cea mai importanta institutie de invatamant, cercetare si cultura din Romania”, informeaza reprezentantii institutiei.

Editia 2012 a rankingului global al universitatilor, realizat de Quacquarelli Symonds Limited, a adus Universitatea din Bucuresti in primele 200 de universitati din lume, prin cele doua domenii: Communication & Media Studies si English Language & Literature. De alfel, Universitatea din Bucuresti a fost prima institutie de invatamant superior din Romania care a intrat in Top 500 Quacquarelli Symonds, in 2005, pe locul 472.

„In urma unei competitii lungi, dificile si foarte dure, proiectul inovator pentru Europa de Sud-Est si Centrala, infiintarea Centrului Regional Francofon de Studii Avansate in Stiinte Sociale (CeReFREA), a adus Universitatii din Bucuresti un premiu de excelenta din partea din partea Institut de France, Marele Premiu Louis D. al Academiei Franceze. Datorita implicarii a numeroase entitati universitare si a importantei acestui proiect pentru dezvoltarea francofoniei, Universitatea din Bucuresti va deveni un pol de excelenta in cercetarea francofona pentru cercetatorii din Europa Centrala si de Sud-Est.

Pe plan national, calitatea programelor de studii si rezultatele obtinute de membrii comunitatii academice au demostrat ca Universitatea din Bucuresti este prima universitate de cercetare avansata si educatie din Romania prin clasificarea realizata de Ministerul Educatiei in septembrie 2011, proces la care au participat 100 de universitati din tara (publice si private)”, mai spun sursele citate.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont