Facultatea de Litere continuă tradiţia Facultăţii de Filologie, înfiinţată în anul 1961. În 1990, în structura Universităţii “Ovidius” apare cu titulatura Facultatea de Litere şi Istorie, la care, în 1992 se adaugă specializările Teologie şi Drept. Din octombrie, 1995, se numeşte Facultatea de Litere şi Teologie, iar din 2002, separându-se de Teologie, devine Facultatea de Litere.
În prezent ea are 15 specializări, formulă care corespunde noilor direcţii de studiu din spaţiul european. Pe de altă parte, în plan local, prin direcţiile de cercetare, răspunde modelului etno-cultural existent în Dobrogea, ţinut în care convieţuiesc diferite minorităţi etnice: turci, tătari, greci, italieni, armeni, lipoveni, evrei, germani, bulgari, sârbi, albanezi.

Facultatea de Litere găzduieşte în prezent peste 1200 de studenţi, al căror acces la realitatea lingvistică literară şi culturală specifică fiecărei direcţii de studiu este facilitat de prezenţa lectorilor străini şi a unor specialişti de la alte universităţi din ţară şi străinătate. Specializările engleză, studii americane, italiană, spaniolă, portugheză, turcă, germană beneficiază de sprijinul serviciilor culturale ale ambasadelor ţărilor în care aceste limbi se vorbesc nativ şi ale consulatelor de la Constanţa. Aceste servicii îmbogăţesc fondul de carte şi de aparatură în bibliotecă, laboratoare şi cabinete specializate.

Toate cursurile şi seminarele, precum şi alte activităţi, se desfăşoară în modernul Campus 1 al Universităţii, dotat cu tot echipamentul necesar, care garantează un proces educaţional aflat în concordanţă cu standardele internaţionale: laboratoare multimedia prevăzute cu computere conectate la internet, biblioteci specializate pentru toate limbile şi domeniile studiate în facultate, imprimante, video-recordere, materiale didactice, fotocopiatoare, retroproiectoare de ultimă generaţie. De asemenea, facultatea deţine patru lectorate de franceză, italiană, spaniolă şi portugheză, susţinute de centrele culturale şi ambasadele respective.

Capacitatea de cazare a studenţilor care nu locuiesc în Constanţa este direct proporţională cu cererea şi în concordanţă cu cerinţele academice privind dezvoltarea tinerilor intelectuali.


LINKURI UTILE

  1. Gasesti aici toate informatiile necesare despre conducerea Facultatii de Litere
  2. Regulamentul pentru studentii de la Facultatea de Litere!!
  3. Regulament propriu de finalizare a studiilor universitare

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont