Tehnologiile pe baza de combustibil verde reprezinta un pionerat in domeniu, dar si o modalitate ecologica de a modifica dioxidul de carbon in gaze naturale si curate…

Inovatiile recente au fost realizate in urma nemultumirii consumatorilor satui de cresterea preturilor la benzina, dar motivate in acelasi timp si de criza mediului.

Viitorul incepe acum

Producatorii de masini se straduiesc sa promoveze masini hibride, pe gaz natural, electrice sau beneficiind de alte sisteme, dar predictiile arata ca benzina va ramane combustibilul dominant cel putin pana in 2050.

Printre variante se numara masinile hibride ce combina bateria electrica cu motoare pe combustie interna, disponibile deja in cadrul marcilor Honda, Toyota si Ford si aflate in proiect si la alte firme.

Marcile auto deschizatoare de drumuri in materie de hibrizi

Printre campionii beneficiilor ecologice se afla Toyota Prius – un hibrid conventional – conceput sa produca doar jumatate din cantitatea de gaze emise in mod normal si Chevy Volt – o masinuta electrica al carei motor functioneaza pe baterie cu litiu.

Mercedes si Grand Cherokee anunta modele ce se vor alimenta cu biodiesel, combustibil ale carui emisii toxice sunt de trei ori mai reduse decat ale benzinei.

Hidrogenul ramane insa „standardul de aur” cand vine vorba de toleranta mediului, varianta adoptata si de noul model Honda Fcx pentru faptul ca poate elimina aproape complet emisiile daunatoare.

Desi aceasta generatie de masini a viitorului este prezenta pe piata (chiar si pe cea romaneasca!), vor mai dura cativa ani pana cand se va crea o comuniune perfecta intre tehnologie si natura.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont