Dacă nu va puteti aminti cand trebuie sa luati pastilele, în curând medicamentele vor avea răspunsul pentru dumneavoastra.

Pastilelor pentru orice afectiune ( de la raceala la diabet sau cancer) le vor fi integrate cip-uri mici, ingerabile, care vor ține evidența dacă un pacient a luat sau nu medicamentul la timp.

„În general, oamenii iau doar jumătate din medicamente la timp … nerespectarea orelor indicate este o problemă foarte mare în toate tratamentele,” Eric Topol, director academic al „Scripps Health”, un furnizor non-profit de servicii medicale.

Unii pacienți s-ar putea  impotrivi „pilulei – urmărite”, dar sistemul poate ajuta la gestionarea rutinelor complicate in cazul anumitor medicamente pentru diabet zaharat sau boli de inima.

„Aceasta este o modalitate de a avea un” prieten” care sa ma ajute, deoarece medicul nu poate fi langa mine tot timpul „, a declarat un pacient cu diabet zaharat.

Senzorul a fost aprobat luna trecută de către „US Food and Drug Administration” si a atras investitii din partea marilor producatori de medicamente.

Senzorul înghițit este legat de un plasture care se prinde de corpul pacientului, si care surprinde raportul trimis de senzor.

Senzorul este de marimea unui bob de sare, nu are baterie sau antena si este activat atunci când intra in contact cu sucul gastric din stomac.

Plasturele de pe piele înregistrează un mesaj digital, impreuna cu bataile  inimii pacientului, unghiul de corp și de activitate, și trimite datele la un dispozitiv Bluetooth, cum ar fi un telefon sau un calculator.

Datele sunt apoi încărcate la o rețea de calculatoare pentru vizualizarea acestora de catre pacienti, persoanele care ii ingrijesc si medici.

Sistemul permite utilizatorilor să creeze alarme pentru a le reaminti să ia medicamentele sau de a emite o alertă, dacă pacientul este inactiv pentru o anumită perioadă de timp.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont