Dacă nu va puteti aminti cand trebuie sa luati pastilele, în curând medicamentele vor avea răspunsul pentru dumneavoastra.
Pastilelor pentru orice afectiune ( de la raceala la diabet sau cancer) le vor fi integrate cip-uri mici, ingerabile, care vor ține evidența dacă un pacient a luat sau nu medicamentul la timp.
„În general, oamenii iau doar jumătate din medicamente la timp … nerespectarea orelor indicate este o problemă foarte mare în toate tratamentele,” Eric Topol, director academic al „Scripps Health”, un furnizor non-profit de servicii medicale.
Unii pacienți s-ar putea impotrivi „pilulei – urmărite”, dar sistemul poate ajuta la gestionarea rutinelor complicate in cazul anumitor medicamente pentru diabet zaharat sau boli de inima.
„Aceasta este o modalitate de a avea un” prieten” care sa ma ajute, deoarece medicul nu poate fi langa mine tot timpul „, a declarat un pacient cu diabet zaharat.
Senzorul a fost aprobat luna trecută de către „US Food and Drug Administration” si a atras investitii din partea marilor producatori de medicamente.
Senzorul înghițit este legat de un plasture care se prinde de corpul pacientului, si care surprinde raportul trimis de senzor.
Senzorul este de marimea unui bob de sare, nu are baterie sau antena si este activat atunci când intra in contact cu sucul gastric din stomac.
Plasturele de pe piele înregistrează un mesaj digital, impreuna cu bataile inimii pacientului, unghiul de corp și de activitate, și trimite datele la un dispozitiv Bluetooth, cum ar fi un telefon sau un calculator.
Datele sunt apoi încărcate la o rețea de calculatoare pentru vizualizarea acestora de catre pacienti, persoanele care ii ingrijesc si medici.
Sistemul permite utilizatorilor să creeze alarme pentru a le reaminti să ia medicamentele sau de a emite o alertă, dacă pacientul este inactiv pentru o anumită perioadă de timp.
Tags: medicamente cu chip pastila Proteus pastila viitorului