România este pe ultimul loc în Europa, în ceea ce priveşte numărul de absolvenţi de studii superioare. Acest lucru reiese dintr-un barometru Eurostat.

Pe ce loc se afla Romania in ceea ce priveste studiile superioare?

Datele arată că ponderea persoanelor cu studii superioare cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani a fost de 11, 2%, în timp ce media celor 27 de ţări din Uniunea Europeană a fost de 21,9%. Nici Italia nu stă mai bine la acest capitol, având în vedere nivelul economic mult mai ridicat. Numărul italienilor cu studii superioare este cu 1,6% mai mare decât cel al românilor.

Tarile cu un numar mai mare de absolventi de studii superioare

Cel mai bine se situează Finlanda, Cipru şi Irlanda, depăşind o pondere de 30%. În Bulgaria, Polonia şi Ungaria procentele variază între 17% şi 19%.

La nivel naţional, diferenţa dintre mediul urban şi rural este semnificativă. Dacă la nivel urban, peste 25% din populaţia activă au studii superioare, în mediul rural ponderea este de doar 4%.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont