Prin intermediul Practicor studenţii din cadrul Universităţii “Politehnica” din Timişoara, precum şi cei ai Universităţii din Piteşti au avut ocazia de a efectua stagii de practică atât în nenumărate firme din România, cât şi la cele două institute partenere în proiect: Institutul de Studii şi Proiectări Energetice ISPE şi în cadrul celei mai mari organizaţii europene pentru cercetare aplicată, transfer tehnologic şi al informaţiei în ştiinţele naturii şi inginerie – Fraunhofer – Gessellschaft zur Förderung der angewandten Forschung, prin Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation IPA cu sediul la Stuttgart.

La finele proiectului s-a desfăşurat o conferinţă finală în cadrul căreia reprezentaţi ai partenerilor de proiect, partenerilor economici de practică, precum şi din liceele cu care s-au semnat convenţii de colaboare, a studenţilor, elevilor si tutorilor formaţi, adică reprezentanţi ai grupul ţintă implicaţi în acest proiect, au audiat raportul final prezentat publicului larg de către managerul de proiect.

Practicor este un proiect ce a avut ca obiectiv orientarea şi consilierea celor ce doresc să îmbrăţişeze cariere de succes în domenii prioritare ale ingineriei, dar mai ales să se perfecţioneze prin practică, corelând procesul de învatare cu piata muncii.

Concluzia generală a conferinţei finale a fost că proiectul început în 2010 a reuşit să atingă majoritatea indicatorilor angajaţi iniţial, să creeze conditii de intrare în normalitate a practicii studenţilor şi, chiar mai mult, să creeze o adevărată competiţie între studenţii care doresc să îşi asigure în viitor un loc de muncă după terminarea studiilor.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont