Deşi nu la fel de puternice ca în timpul verii, razele ultraviolete reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii pielii noastre şi iarna, mai ales atunci când sunt reflectate de zăpadă.Pericolul creşte odată cu altitudinea.
Protectia impotiva razelor ultraviolete este obligatorie si iarna

Razele UV pot provoca arsuri care lasă urme permanente pe piele, îmbătrânire prematură sau modificări precanceroase, expunerea la ultraviolete fiind un risc bine-cunoscut pentru mai multe tipuri de cancer de piele.

Ultravioletele nu ţin cont de vreme

Iarna riscul este cu atât mai mare cu cât mulţi dintre noi îşi petrec timpul liber la munte. Gradul de expunere la radiaţiile solare creşte cu 4% la fiecare 300 de metri de altitudine. Chiar dacă afară este înnorat, 80% dintre razele UV trec prin nori şi ajung pe pământ, avertizează specialiştii.

Ochelari şi creme hidratante

Pentru o protecţie optimă pe timp de iarnă, este indicat să folosiţi ochelari cu 100% protecţie împotriva razelor UVA şi UVB şi o cremă de protecţie solară pe care să o aplicaţi pe zonele expuse la soare.Puteti alege şi cremele hidratante de faţă şi mâini care oferă la rândul lor protecţie, însă într-un grad mult mai mic.

Protectia impotriva razelor ultraviolete


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont