Romania – locul 4 la etnobotanice in Uniunea Europeana

Situaţia României în ceea ce priveşte consumul de etnobotanice este una alarmantă. Țara noastră a ajuns pe locul patru în Uniunea Europeană în topul consumului de astfel de droguri.

Potrivit unui raport al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, care atrage atenţia Comisiei Europene, ONU şi Departamentului de Stat din SUA, în România consumul de etnobotanice creşte vertiginos, anunta portalul Realitatea.net.

Etnobotanicele dar şi drogurile periculoase ne-au dus în topul consumului de stupefiante. In document este criticata România pentru că a transformat Agenţia Naţională Antidrog într-un simplu serviciu al Ministerului de Interne.

Si daca nu ar fi de ajuns, bugetul pentru programele de prevenire a consumului de droguri este, potrivit CIADO, cel mai mic din Europa, de 4,5 milioane de euro.

De asemenea critici sunt aduse şi Ministerului Sănătăţii care colectează banii din taxa pe viciu, dar nu îi îndreaptă către programe de combatere a consumului de droguri, alcool şi tutun.

Voi ce spuneti? A cui este vina in aceasta situatie critica?

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont