Până pe 15 iunie, studenţii se pot înscrie la programul „Aspire Academy“, organizat la Poiana Braşov. 40 de tineri vor fi selectaţi să participe gratuit la şcoala de vară,  unde profesori de la Harvard şi experţi români vor vorbi despre leadership şi antreprenoriat.

Echipa „Aspire Academy” vrea să ofere studenţilor oportunitatea de a lua contact cu un alt sistem de formare şi dezvoltare, diferit de cel din facultăţile româneşti. Nouă tineri români, care au facut studiile la universităţi de top ca Harvard, Princeton sau Georgetown s-au gândit să organizeze aceasta şcoală de vară.
Antreprenoriat occidental

Şcoala de vară are loc la sfârşitul lui iulie (26 iulie – 3 august), la Poiana Braşov. În fiecare zi, echipa de lectori de la Harvard va susţine cursuri şi va antrena tinerii în discuţii pe marginea unor studii de caz, din leadership, management sau arta negocierii. La prânz, invitaţii speciali români îşi vor împărtăşi poveştile de succes în media, finanţe, sport, tehnologie şi educaţie.

„Inspiraţia vine nu numai din contactul lor direct cu mari profesori de la Harvard, ci şi din interacţiunea cu antreprenori de renume din România, precum Raed Arafat (care a iniţiat sistemul de ambulanţă pentru Ministerul Sănătăţii sau Florin Talpeş care a inventat sistemul de securitate online BitDefender)”,

explică Alexandra,care studiază Administraţie locală şi dezvoltare urbană la Harvard Kennedy School. Tinerii care vor să participe la şcoala de vară trebuie să dovedească, prin CV, că au trecut prin experienţe de lideri fie în cluburi de studenţi, afaceri proprii, organizaţii non-guvernamentale sau activităţi sportive. Totodată, trebuie să demonstreze că sunt implicaţi civic, că vor să ajute comunitatea din care fac parte.

Care sunt criteriile de selecţie?

Cosmin Ghiţă, un alt membru al echipei, studiază în America, la Bates College, în statul Maine, la specializarea Politică Economică şi Limba Rusă. Tânărul a absolvit liceul la Şcoala Americană Internaţională, unde a fost bursier.

„Vrem să vedem cât mai multe din următoarele însuşiri: motivare ieşită din comun, siguranţă de sine, capacitatea de a lua o decizie, o bună organizare personală, determinare, abilitatea de a-i asculta şi include pe co-echipieri, abilitatea de a-i împinge pe restul spre realizarea unui ţel comun”,

explică el. Înscrierea se  face pe bază de aplicaţie online pe site-ul www.aspireacademy.ro, unde găsiţi şi mai multe detalii.

Scoala de vara la Brasov

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont