Gripa este o stare de boală a căilor respiratorii care se caracterizează prin febră, dureri de cap, faringită. Se mai poate manifesta prin tuse, şi oboseală exagerată. În cazul gripei secreţia nazală este comparativ mai mică decât în cazurile de răceală./

Problemele căilor respiratorii mai pot apărea la faringe, laringe, bronhie, plămân. Pentru astfel de probleme ne putem adresa cu încredere tratamentelor homeopatice. Binenţeles în cazurile mai grave sau la gripă sau răceală avansată trebuie să consultăm neaparat un medic specialist sau unul homeopat. În caz de otită, laringită, pneumonie este indicat acest lucru.

Gripa

Se manifestă prin simptome ca febra, durerea de cap, şi inflamarea faringei. Apar şi tuse seacă. Pentru această boală se recomandă următoarele remedii.

Remedii homeopate cu supa de pui, legume crude, repaus si vitamina C. Remediul nr. 1 pentru raceala.
Bolnavii care sunt foarte slabit si au senzatia de lipsa de energie.
Acesta este bun când bolnavul simte că este slăbit, obosit, şi are dureri în tot corpul.
Remediul este deasemenea recomandat pentru dureri de cap, sensatia de oboseala, dureri de muschi si somn.

Baptisia. Se poate folosi în cazul în care una dintre simptomele gripei este diareea.

Siropuri de tuse Se prescrie în cazurile de tuse care provoacă o durere în piept, când pacientul simte durere musculară şi când apar senzaţii de greaţă. Acest medicament se foloseşte la începutul gripei.

Sabadilla. Cu acest remediu se poate oprii secreţia nazală, şi lăcrimarea ochilor. Se mai foloseşte şi pentru gâtul uscat , şi când pacientul strănută mult.

Arsenicum. Acest remediu este bun în orice stadiu al bolii, mai ales la febră şi secreţii conjunctivale mucoase.

Belladona. Este prescrisă frecvent pentru gripă, ea este bună pentru afecţiunile severe ale gâtului, mai ales când boala evoluează rapid.

Mercurius. Se prescrie în afecţiunile severe ale gâtului când bolnavul simte nevoia de a saliva mult, şi începe să expectoreze.

Tusea

Aceasta poate avea o sumedenie de cauze. Unele sunt iritaţia căilor respiratorii, alergie sau intoxicaţie acută cu nicotină etc. Remediile recomandate sunt

Pentru gripa si raceala poti incerca si remedii homeopate gen Aconite. (Aconitum Napellus)

În combaterea tusei seci sau iritante este de mare eficacitate.
Remediul produs din rădăcini de un număr de specii diferite de Aconitum este utilizat în Medicina Traditionala Chineza impotriva racelii.
In concentratie mare este foarte otravitor continind otrava cardiaca. In timpuri vechi era folosita de a unge virful sulitelor si sagetilor.

Bryonia. Al doilea cel mai folosit remediu dupa gelsemium.
Când tusea provoacă dureri tari în jurul pieptului sau în cap se foloseşte acest remediu.
Este eficient şi când apare febra şi senzaţia de sete si lipsa de auer curat si rece.
Deasemenea daca bolnavul se simte rau la fiecare miscare.

Chamomilla. Este foarte folositoare pentru copii, când tusea lor se manifestă în timpul nopţii şi poate provoca insomnii, copii devin neliniştiţi şi indispuşi.

Simptomatologia răcelii se aseamănă cu cea a gripei dar aici secreţiile nazale sunt excesive şi mucoasele se congestionează.

Ferrum phos. Este prescris când răceala are evoluţia lentă, apare roşu în gât şi o febră uşoară.

Nux vomica. Acest remediu este folositor când răceala se manifestă cu iritaţii majore la ochii, nas, gât. Utilă în cazul frisoanelor, congestiei nazale şi a durerilor de cap.

Natrum mur. În caz de răceală tipică în care apare strănutul este indicat, când strănuturile sunt continue şi deja devin deranjante pentru cel răcit.

Pulsatilla. Dacă răceala se manifestă în primul rând cu mucozitate excesivă, abundentă şi gălbuie şi duce la pierderea simţului olfactiv se prescrie acest remediu.

Guturai

Acesta apare din cauza infecţiei sau a alergiilor mucoaselor.

Kali sulphuricum. Este un mare ajutor în expectorarea densă şi gălbuie.

Natrum mur. Pentru secreţiile nazale transparente şi lichide ne putem încrede în el.

Hidrastis. Dacă apar răni mici şi dureroase în nas se recomandă acest remediu.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont