Iata in sfarsit rezultatele unor cercetari cu rezultate ce ii incanta pe majoritatea romanilor, si de ce nu pe majoritatea oamenilor (mai ales in pragul Sarbatorilor de iarna): bautul zilnic, in cantitati moderate, de vin este benefic sanatatii si ajuta la prelungirea vietii!
Beneficiile apar datorita substantelor antioxidante aflate in coaja strugurilor si in vinul rosu! Aceste substante sunt bine-cunoscute pentru rezultate pe care le au asupra radicalilor liberi.
Vinul rosu (mai precis substantele aflate in el) scade nivelul colesterolului “rau”, creste nivelul colesterolului “bun” si reduce riscul producerilor de boli de inima. Substantele aflate in vinul rosu ajuta la inmultirea celulelor de drojdie cu 80% iar cercetatorii incearca sa dovedeasca rezultate similare si in cazul viermilor, mustelor si chiar in cazul oamenilor.
Dar inainte de a merge la primul magazin si inainte de a face complet stocul de vin pentru Sarbatori trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. In timp ce un pahar pe zi de vin rosu poate aduce beneficii asupra calitatii vietii tale, doua-trei (sau chiar mai multe) pot afecta buna functionare a organismului tau si pot creste riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer.
Atentie!!! Persoanele cu afectiuni ale ficatului, diabet si hipertensiune nu trebuie sa bea!!!
Trebuie luat in considerare si urmatorul aspect: consumul de vin sau struguri iti pot afecta sanatatea crescand nivelul insulinei din sange.
Sfatul Student pe net: renunta la carnea strugurilor; mananca doar coaja, este mult mai sanatoasa, contine antioxidanti si mult mai putin zahar!!!