Schimbarea numelui se poate face in doua moduri: la casatorie si pe cale administrativa. Pe cale administrativa se pot schimba atat numele, cat si prenumele. Taxele pentru schimbarea numelui sint modice, iar persoanele fara venituri beneficiaza de gratuitate, in schimb, procedura este destul de complicata si dureaza foarte mult.

1. Publicarea in Monitorul Oficial

Persoana care solicita schimbarea numelui trebuie sa publice acest lucru in Monitorul Oficial. Se plateste o taxa de 11 ron, la orice oficiu postal pentru publicarea in Monitorul Oficial.

In plus, se face un dosar care este trimis la Monitorul Oficial, el cuprinzand:

– copii legalizate dupa certificatul de nastere,
– copie dupa buletin,
– chitanta originala emisa de la Posta,
– formular de la Monitorul Oficial.

Ulterior, cetateanul in cauza va primi acasa un Monitor Oficial, unde se face publicarea schimbarii numele solicitat.

Cererea se trimite sau se depune în original.
Pentru minor, cererea se face de către:

părinte;
tutore (cu încuviinţarea autorităţii tutelare);
persoana desemnată din cadrul serviciului public specializat pentru protecţia copilului din subordinea consiliilor judeţene, respectiv a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti (caz special – art. 8 din O.U.G. nr. 26/1997 privind protecţia copilului aflat în dificultate; art. 7 alin. (5) din O.G. nr. 41/2003).

Scutire de publicare – în caz de nume format din expresii indecente, ridicole sau transformat prin traducere sau în alt mod, aprobată de conducătorii serviciilor publice judeţene sau al municipiului Bucureşti.

Temei legal
O.G. nr. 41/2003 privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice (publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 68/02.02.2003)
Pentru mai multe detalii folositi telefon:

021.401.00.70 tasta 2, 3, 4, 8;
021.401.00.77 sau 021.401.00.78;
021.401.00.74;
021.401.00.73;

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont