Stilul de amenajare ales pentru dining-ul din imagini este coerent, functional si omogenizat cu intregul spatiu diurn, impresia finala fiind aceea de atmosfera eleganta.

Dining-ul prezentat beneficiaza de toate cerintele functionale si estetice avute in vedere de proprietari: proximitatea ideala fata de zona de preparare si amplasarea usor „retrasa” pe o latura a livingului, cu care formeaza un spatiu confortabil si echilibrat atat prin finisaje, cat si prin solutionari decorative.

Un element esential ce caracterizeaza orice spatiu tip dining este semnificatia speciala a acestuia in geometria unei locuinte: loc de „reincarcare a bateriilor” pentru familia ce revine aici periodic pentru a savura o masa copioasa.

In realizarea de fata, ilustrarea face parte dintr-un apartament de bloc, cu trei camere, in care dining-ul, livingul si bucataria cu bar comunica deschis, compartimentarea fiind sugerata in special de pozitionarea mobilierului specific fiecarei functiuni.

Finisajele sunt optim realizate. Pe langa mobilierul inzidit de depozitare a veselei, pentru a mari iluzoric spatiul, s-a recurs si la un contrast cromatic pe verticala, respectiv la nuante deschise in zona superioara (pereti, tavane) si la culori neutre la nivelul inferior (mobilier, pardoseala, covoare). Nuantele solare folosite la finisajul peretilor, alternate cu albul imaculat si conjugate cu efectul de protejare al lampii de plafon coborata in stil „bistro”, delimiteaza placut acest dining.

Echilibrul dintre drept si curb este realizat in intreaga zona de zi, in cadrele prezente remarcandu-se modul de iluminare integrat in portiuni de zidarie cu volumetrii variate.

Amplasarea estetica si foarte discreta a caloriferului pe una din laturi imprima zonei un plus de caldura, arhitectul alegand solutia inglobarii acestuia intr-un ansamblu de rafturi si mascarii cu o piesa gen grilaj.

Astfel, toate elementele constitutive la nivel functional si estetic au rolul de a contura un ansamblu tip dining unitar din punct de vedere stilistic, dar totodata confortabil si elegant.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont