O veste buna pentru cei care se confrunta des cu durerile de cap. Acum nu mai trebuie sa asteptati o ora pentru ca sa-si faca efectul pastilele, oamenii de stiinta britanici au inventat un spray nazal care te scapa de dureri in cateva minute.

Un spray care amelioreaza durerile de cap

Substanţa pulverizată poartă numele de triptan şi este folosită frecvent în compoziţia medicamentelor pentru ameliorarea durerilor de cap.

Potrivit cercetătorilor, atunci când este pulverizat, triptanul ajunge în sânge în mai puţin de cinci minute, iar de aici la nivelul creierului, unde dilată anumite vase de sânge care, prin contracţie, produc durere.

„Medicamentele orale încep să acţioneze abia după jumătate de oră. Noul dispozitiv însă este mult mai rapid şi mai eficient în ameliorarea migrenei şi, în plus, are puţine efecte adverse”

explică Andrew Dowson, unul dintre cercetători.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont