Masterate online

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca va lansa, incepand cu urmatorul an universitar, un program pilot de masterate online. In cadrul programului vor participa alte trei universitati agricole din Bucuresti, Iasi si Timisoara.

Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Rurala. Valoarea totala a platformei este de peste 8,8 milioane, dintre care 8,6 milioane sunt oferite de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, iar diferenta de bani o vor aduce cele patru universitati in mod egal.

Ce presupune proiectul de masterate online ?

Se pare ca prin proiect se vrea  o colaborare interuniversitara in scopul dezvoltarii capacitatii de a furniza competente si competivitate pentru piata muncii. “Piata muncii in agricultura nu este una foarte stabila, este o piata in formare, se incearca sa se gaseasca o stabilitate in aceasta piata si de aceea universitatile sunt obligate in momentul de fata sa introduca in masterele pe care le organizeaza, competente pe care le solicita piata fortei de munca. Senzatia pe care o are invatamantul universitar este ca alearga pe o linie paralela uneori cu cerintele Ministerului Agriculturii si de aceea prin acest proiect vrem ca aceste studii de masterat sa nu se mai dezvolte numai dupa cerinte academice, ci si dupa cerinte pe care le impune piata muncii”, a explicat Liviu Marghitas, presedintele USAMV.

La programele pilot de masterat, care se desfasoara pe durata a doi ani, vor participa 600 de studenti impartiti in mod egal de la cele patru universitati din tara. Acestia vor avea parte de experienta a aproximativ 100 de profesori, care vor fi instruiti pentru noul mod de predare.

Predarea se face doar in spatiul online, iar studentii vor avea parte de interactivitate cu profesorii chiar si prin webcam pentru rezolvarea nelamuririlor. Cu toate acestea examenele se vor desfasura dupa metoda clasica: fata in fata.

Programul pilot de masterat online va incepe din urmatorul an universitar, cu o durata de desfasurare de doi ani. Aceasta perioada pilot nu va fi platita, insa in viitor dupa ce va fi introdus in totalitate, vor fi aplicate si taxe de studiu.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont