Heaven is for pussies!


Pe ce loc se afla Romania in ceea ce priveste studiile superioare?

România este pe ultimul loc în Europa, în ceea ce priveşte numărul de absolvenţi de studii superioare. Acest lucru reiese dintr-un barometru Eurostat.

Pe ce loc se afla Romania in ceea ce priveste studiile superioare?

Datele arată că ponderea persoanelor cu studii superioare cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani a fost de 11, 2%, în timp ce media celor 27 de ţări din Uniunea Europeană a fost de 21,9%. Nici Italia nu stă mai bine la acest capitol, având în vedere nivelul economic mult mai ridicat. Numărul italienilor cu studii superioare este cu 1,6% mai mare decât cel al românilor.

Tarile cu un numar mai mare de absolventi de studii superioare

Cel mai bine se situează Finlanda, Cipru şi Irlanda, depăşind o pondere de 30%. În Bulgaria, Polonia şi Ungaria procentele variază între 17% şi 19%.

La nivel naţional, diferenţa dintre mediul urban şi rural este semnificativă. Dacă la nivel urban, peste 25% din populaţia activă au studii superioare, în mediul rural ponderea este de doar 4%.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Campus , , , ,

Descopera articole interesante din alte categorii:

Comentarii si pareri

Urmariti-ne pe Facebook

Despre Student pe net

Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri, experiente. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Enjoy Student pe net

Ce vrei sa citesti azi?

Close
Sari la bara de unelte