Cei care vor să-şi continue studiile în învăţământul superior intra la facultate doar dacă trec de examenul de admitere, deoarece notele din liceu nu mai au relevanţă pentru acceptarea în facultăţi.

Membrii din Ministerului Educaţiei declara faptul că universităţile pot lua în calcul media de la bacalaureat doar pentru viitorii licenţiaţi. Tot anul acesta, intrarea elevilor în liceu va fi influenţată de media de la evaluarea naţională care va conta în proporţie de 75%(faţă de 50% cum a fost în anii trecuţi), restul de 25% reprezentând notele din ciclul gimnazial. În plus, din anul 2015, admiterea candidaţilor în liceu se va face numai dacă au reuşit să obţină cel puţin media 5.

Acum exista simularea de bac pentru cei din clasa XI
Ministrul educatiei Remus Pricopie a introdus şi simularea examenului de bacaureat pentru elevii clasei a XI-a deoarece, potrivit acestuia, tinerii nu au acordat un interes real acestui examen, promovabilitatea scăzând drastic odată cu introducerea camerelor de supraveghere în clasă. O altă schimbare îi vizează pe absolvenţii învăţămâtului profesional.
Aceştia pot, după ce au promovat examenul de certificare profesională, să urmeze învăţământul liceal la cursurile cu frecvenţă redusă. Mai mult, vor beneficia şi ei de tarif redus cu 50% pentru transportul în comun.
Guvernul pune taxă pentru străinii care vin la studii
Universităţile vor fi obligate din acest an să plătească statului o taxă pentru şcolarizarea studenţilor străini.
Mai exact, instituţiile academice vor vira în bugetul Ministerului Educaţiei echivalentul a 5% din taxele de studii pe care le achită cursanţii din străinătate. Aceasta hotarare privind noua taxa pentru universitati apare într-o ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial chiar în data de 31 decembrie 2013.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont