Academia Navala Mircea cel Batran Stiinte nautice

Asigura formarea viitorilor ofiteri de marina in domeniile: navigatie, conducerea navei, hidrografie, meteorologie si oceanografie.

 

Planurile de invatamant contin un numar important de discipline care reprezinta suportul pregatirii in cadrul catedrei:

  • Navigatie astronomica;
  • Cinematica navala si navigatie radar;
  • Oceanografie si meteorologie;
  • Hidrografie;
  • Echipamente si sisteme de navigatie;
  • Constructii hidrotehnice portuare;
  • Bazele marinariei;
  • Manevra navei si COLREG;
  • Porturi si cai navigabile;
  • Sisteme integrate de navigatie;
  • Echipamente electronice de navigatie;
  • Navigatie ortodromica;
  • Navigatie radioelectronica;
  • Tehnici individuale de supravietuire pe mare (modul IMO)
  • Competente in utilizarea mijloacelor de salvare si supravietuire (modul IMO)
  • Prim ajutor medical elementar (modul IMO)
  • Navigatie radar, radar plotting si folosire ARPA (modul IMO)
  • Bazele navigatiei;


Cercuri stiintifice
Catedra organizeaza pe o baza permanenta un cerc stiintific  de „Marinarie, Manevra navei si Navomodelism” in cadrul caruia studentii au posibilitatea sa execute exercitii practice, simulate, de manevra navei in diferite situatii de conditii meteo. In cadrul cercului sunt studenti care prin navomodelele executate, participa la diferite concursuri specifice, atat pe plan national, cat si international. Totodata studentii pasionati executa observatii astronomice de pe platforma Observatorului Astronomic, cu ajutorul celor doua instrumente (zenital si ecuatorial) Zeiss de 180 mm si 200 mm.

 

Laboratoarele catedrei


Laborator radar
este destinat pregatirii teoretice in domeniul utilizarii radarului in navigatie, dezvoltarii si perfectionarii deprinderilor de lucru cu radarul, interpretarii imaginilor radar, executiei  manevrelor de evitare si a celor de comunicare in cadrul echipei de lucru pe comanda de navigatie. Contine doua radare anticoliziune Sperry-Rascar 3400M si un simulator al puntii de comanda a navei.
Laborator girocompase este destinat pregatirii teoretice si practice necesara exploatarii, intretinerii si remedierii instalatiilor principalelor tipuri de girocompase de la bordul navelor romanesti.
Laborator de sonde ultrason este destinat pregatirii teoretice si dezvoltarii deprinderilor de operare si intretinere a sondelor ultrason.
Laborator de constatari si remedieri defectiuni ehipamente de navigatie, destinat executarii lucrarilor practice de reparatiei curente la aparatura de navigatie.
Laborator lochuri este destinat pregatirii teoretice si practice necesara exploatarii si remedierii instalatiilor lochurilor.
Laborator piloti automati este destinat utilizarii practice si executarii remedierilor la instalatiile pilotului automat.
Laborator oceanografie-meteorologie este destinat investigarii teoretice a fenomenelor atmosferice si oceanice, precum si receptionarii hartilor de prognoza meteo transmise in retea NAVTEX si/sau in sistemul meteo European prin terminalul de brieffing meteo – sistem SIMIN. De asemenea, in laborator se realizeaza pregatirea in vederea utilizarii aparaturii meteo-oceanografice si formarii deprinderilor de a formula prognoze.
Laborator echipamente radioelectronice de navigatie este destinat formarii deprinderilor de operare a mijloacelor radio, hiperbolice si satelitare de navigatie maritima.
Planetariul simuleaza aspectul sferei ceresti si este destinat evidentierii elementelor acesteia, a coordonatelor sferice ale astrilor, a miscarilor aparente ale stelelor, planetelor, Soarelui si Lunii, precum si  perfectionarii deprinderilor studentilor de a identifica stelele si constelatiile utilizate in navigatia astronomica.
Observator astronomic, destinat executarii de observatii astronomice si intocmirii de cataloage pentru zona de declinatie 00-400N.

Simulator computerizat de navigatie si manevra navei TRANSAS NAVY SAILOR 3000, destinat executarii navigatiei si manevrei navei in conditii de simulare apropiate de cele reale.
De asemenea, bazinul de inot al ANMB este utilizat pentru desfasurarea temelor de la disciplinele „Tehnici individuale de supravietuire pe nave” si „Competente in utilizarea mijloacelor de salvare si supravietuire pe mare” din cadrul modulelor de pregatire IMO.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont