Impreuna cu un regim corespunzator, step aerobicul ajuta la reducerea greutatii corporale, la formarea si intarirea musculaturii sezutului precum si a coapselor.

Antrenamentele sunt concepute pentru rezistenta, mobilitate si pentru antrenarea musculaturii. Se mentine in forma conditia fizica, precum si circulatia sanguina.

Indicatii:

1. Stepper-ele sunt de diferite inaltimi, astfel cu cat inaltimea creste, dificultatea exercitului va fi marita. Ridicarea nivelului de inaltime este recomandat doar persoanelor antrenate.

2. Pozitonarea aparatului: stepper-ul trebuie pus pe o suprafata neteda.

3. Echipamentul, imbracamintea si incaltamintea sport sa fie potrivite antrenamentului.

4. Antrenamentul nu trebuie facut imediat ce s-a servit masa!

5. Pentru un antrenament eficient este bine sa se bea apa plata, chiar si in timpul antrenamentului.

6. Pentru imbunatatirea sanatatii precum si a conditiei fizice, trebuie tinut cont de urmatorii factori :

1. Intensitate

Nivelul de dificultate al exercitiilor trebuie sa depaseasca nivelul normal de impovarare a corpului, fara a ajunge insa la epuizare fizica sau la gafaire. O orientare optima pentru un antrenament corespunzator este PULSUL. Acesta trebuie sa atinga in timpul antrenamentului 70% si 85% din pulsul maxim.

Pe parcursul primei saptamani de antrenament, pulsul trebuie sa se afle sub 70% din pulsul maxim. In cursul saptamanilor si lunilor urmatoare, frecventa pulsului trebuie marita incet pana la limita maxima de 85%. Cu cat se imbunatateste conditia fizica a persoanei care se antreneaza, cu atat trebuie marite cerintele de antrenament.Acest lucru se poate obtine prin marirea duratei de antrenament si/sau sporirea nivelului de dificultate a exercitiilor.

In mod obisnuit, pentru a controla manual pulsul se poate face in felul urmator : palparea pulsului la inchietura mainii si numararea batailor in interval de un minut.

Forma de calcul: 220 = puls pe minut batai

70% din pulsil maxim =(220 – varsta) x 0,7

85% din pulsul maxim =(220 – varsta) x 0,85

2. Frecventa

Combinatia intre o alimentare sanatoasa, care trebuie compusa in functie de durata de antrenare precum si 2-3 antrenamente pe saptamana. Pentru mentinere in forma sunt suficiente 2 antrenamente pe saptamana, pentru imbunatatirea conditiei fizice si pentru modificarea greutatii corporale sunt necesare 3 antrenamente pe saptamana.

3. Compunerea antrenamentului

Fiecare etapa a antrenamentului trebuie sa fie compusa din trei faze :

– Faza de incalzire – trebuie marita usor temperatura corporala precum si frecventa respiratiei. Durata: 5 pana la 10 minute.

– Faza de antrenare – se efectueaza exercitii de dificultate mai redusa, dupa care exercitii de dificultate mai ridicata timp de 15 pana la 30 minute.

– Faza de relaxare – Durata: 5- 10 minute. Exercitii pentru intinderea musculaturii precum si exercitii mai usoare de gimnastica. Aceste exercitii imbunatatesc circulatia sanguina dupa faza de antrenare si pentru a preveni febra musculara.

4. Motivatie

Cheia unui program util de antrenare este regularitatea. Este bine de ales o ora si un loc fix pentru antrenare si sa va pregatiti mental pentru antrenament. Antrenati-va numai daca sunteti bine dispuse si urmariti-va telul.

Datorita antrenamentului regulat, schimbarile vor fi vizibile si telul va fi pe zi ce trece tot mai aproape.


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont