Alcoolul dauneaza mai mult ca ecstasy, cocaina sau cannabisul

Potrivit unui studiu independent  alcoolul dauneaza mai mult sanatatii decat cocaina, cannabisul sau ecstasy, fiind in plus si “drogul” cele mai nociv din punct de vedere al impactului avut asupra societatii.

Rezultatele studiului sugereaza ca, in ansamblu, daunele produse de alcoolle depasesc pe cele provocate de consumul de crack si de heroina. Studiul a reaprins polemica pe tema clasificarii stupefiantelor si a necesitatii unei campanii impotriva alcoolismului.

Daca drogurile ar fi clasificate in functie de daunele pe care le produc, considera Nutt si colegii lui de la „Independent Scientific Committee on Drugs”, bauturile alcoolice ar trebui incluse in asa-numita „categorie A” de risc, alaturi de heroina si de crack.

Potrivit estimarilor OMS, riscurile asociate consumului de alcool cauzeaza 2.5 milioane de decese in fiecare an, in urma unor afectiuni cardiace sau hepatice, accidente stradale, sinucideri si cancer, o cifra egala cu 3,8 % din numarul total al deceselor.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont