Cu profesionalism, obiectivitate si realism! Negocierile pentru un salariu in cazul unui job nou sint dintre cele mai dificile. Voi enumera in continuare o serie de pasi care cred ca te-ar putea ajuta intr-o asemenea situatie:

· Cerceteaza piata pentru tipul tau de pozitie si pentru industria in care lucrezi sau doresti sa lucrezi si afla care sint salariile minime si maxime in domeniu.
· Pregateste-ti propriul buget pentru a stabili care iti sint nevoile financiare.
· Decide, inainte de a merge la interviu, ce salariu vrei sa cistigi, de ce salariu ai nevoie ca sa traiesti si la ce suma esti pregatita sa „bati palma”.
· Fii realist! Autoevalueaza-te cu obiectivitate si corectitudine! Ia in considerare si faptul ca salariile pentru pozitii „de intrare” sint mai putin negociabile decit cele pentru pozitii de mijloc sau top-management.
· Pregateste argumente clare si relevante pentru descrierea aptitudinilor si realizarilor tale profesionale.
· In timpul interviului nu aborda tu prima subiectul legat de compensari si beneficii; asteapta sa o faca intervievatorul/angajatorul.
· Nu spune niciodata: „Imi trebuie cel putin x lei/ euro”.
· Nu minti in legatura cu „istoria” ta salariala.
· Nu te gindi la sumele pe care le cistiga cei din anturajul tau.
· Fii relaxat si calm.
· O data ce ai acceptat oferta si salariul, asigura-te ca vei primi aceasta oferta si in scris.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont