Asociația pentru Reformarea Sistemului de Impozite și Taxe (ARSIT) lansează în luna martie primul program de susținere a educației fiscale în învățământ. Studenții sunt invitați să își expună propria viziune asupra felului în care se poate reforma sistemul fiscal, depunând eseuri pe această temă, în cadrul competiției “Idei de reformă fiscală”.
« Fiscalitatea este o componentă fundamentală a economiei românești și poate fi un job extrem de provocator pentru tinerii care astăzi își finalizează studiile. Susținem educația fiscală în învățământ și încurajăm tinerii să aibă propria lor viziune asupra acestui domeniu, care necesită o reformare puternică, dacă ne dorim ca România să aibă un sistem fiscal coerent, stabil și predictibil », explică Delia Cataramă, Director Executiv ARSIT.
Fiecare proiect trebuie să cuprindă, in maximum 1000 de cuvinte, următoarele elemente:
– ideea de reformă fiscală/ce vizează această reformă
– ce implementări legislative/administrative presupune
– prezentarea avantajelor/ dezavantajelor
Comisia de selecție care va evalua proiectele este formată din reprezentanți ai mediului de afaceri, ai companiilor de consultanță, ai reglementatorilor și ai mediului academic:
– Lucian Țâțu, Director Departament Finanțe, Academia de Studii Economice București
Octavian Radu, Președinte ARSIT
– Dan Manolescu, Secretar de Stat, Ministerul Finantelor Publice
– Ionuț Simion, Partener Consultanță Fiscala, Pricewaterhouse Coopers
– Alin Chitu, Tax Partner, Țuca Zbârcea & Asociații Tax
– Gabriel Sincu, Partener Head of Tax & Outsourcing, Mazars România
Competiția se adresează studenților din ASE de la orice facultate sau formă de învățământ si este deschisă până pe 4 mai 2013, eseurile trebuind transmise electronic la adresa: office@arsit.org.ro
Rezultatele vor fi anuntate public pe 15 mai 2013, iar cele mai bune idei vor fi premiate cu câte un stagiu de practică oferit de către PricewaterhouseCoopers, Țuca Zbârcea & Asociații Tax și Mazars România.
Mai multe informații sunt disponibile la: http://www.arsit.org.ro/fiscalitatea-ca-superjob.html

Despre ARSIT
ARSIT este o organizație non-profit care s-a înființat din dorința de a reprezenta vocea contribuabilului român. Misiunea noastră este: Să impunem respect față de contribuabil și pentru banul plătit de acesta!
ARSIT este membră a Taxpayers Association of Europe – Asociația Contribuabililor din Europa -, o federație formată din asociații ale plătitorilor de impozite și taxe din 31 de state europene, având peste un milion de membri și militând pentru stimularea eficienței și economiei în sistemul public, pentru o societate cu impozite mici și libertate individuală mare.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont