Un proiect aflat la a 11-a editie, atelierul de film „Let’s Go Digital!”, se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, din toata tara, pasionati de film, fotografie, editare video.

Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgand intensiv toate etapele realizarii unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatura profesionala, indrumati de profesionisti din cinematografia romaneasca, dar si la toate evenimentele festivalului.

Cei 15 participanti, alesi pe baza unei preselectii facute de echipa de traineri care va sustine atelierul la Cluj, vor lucra in echipe de cate trei, pornind de la o tema data. La finalul workshop-ului, ei vor preda cinci filme de scurtmetraj. Acestea vor fi proiectate in ultima seara in fata publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat in cadrul „Let’s Go Digital!” 2013. Scurtmetrajul castigator va fi premiat in cadrul galei de inchidere a Festivalului International de Film Transilvania.

Inscrierile se deruleaza intre 5 aprilie si 17 mai.

Inaugurat anul trecut, Transilvania Talent Lab (TTL) este organizat de TIFF in parteneriat cu Asociatia Culturala Control N.

Cea de-a doua editie se va desfasura la Cluj-Napoca intre 2 – 6 iunie. TTL se adreseaza atat profesionistilor, cat si amatorilor, si este primul program de training din Romania dedicat in egala masura atat realizatorilor de film, cat si celor interesati de zona de organizare de eveniment si management cultural, artistilor vizuali si creatorilor de continut online si cross-media.

Timp de cinci zile, 18 oameni pasionati de film si new media vor parcurge toate etapele realizarii unui film si unui eveniment cultural in sfera cinematografica. Ei vor participa la proiectii speciale din cadrul TIFF, seminarii si masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, productie, marketing, distributie sau strategii de festival si vor avea sansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialisti renumiti din industria filmului, romani si straini, prezenti la TIFF.

Transilvania Talent Lab este structurat in trei module de lucru, adresate tuturor participantilor, indiferent de domeniul din care provin: modul 1 – Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Productie (producerea unui proiect cinematografic) si modul 3 -Marketing, Distributie si Management Cultural.

Participantii la Transilvania Talent Lab trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani.

Toti cei selectati vor beneficia de acreditare, care le va garanta accesul la toate proiectiile si evenimentele marca TIFF 2013.

Inscrierile se deruleaza in perioada 5 aprilie – 15 mai.

Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de o suta de euro, suma care acopera cheltuielile de cazare si masa la Cluj pe perioada programului, accesul la toate proiectiile si evenimentele TIFF si include training-ul specializat acordat participantilor.

Pentru participantii care locuiesc in Cluj-Napoca taxa este de 75 de euro.

Cei 18 participanti vor fi selectionati pe baza aplicatiei, iar cea mai buna dintre ele va fi castigatoarea Bursei Transilvania Talent Lab.

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc la Cluj-Napoca intre 31 mai si 9 iunie.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont