1 decembrie este Ziua Națională a României, potrivit Constituției din 1991, articolul 12, alineatul 2. Această zi a fost adoptată anterior, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, fiind o sărbătoare publică a României.

Ce s-a mai intamplat de 1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei

  • Fanii Muzeului de Ceară din Londra au un motiv în plus să sărbătorească ziua de 1 decembrie – la această dată, în 1761, s-a născut Marie Tussaud,fondatoarea celebrului Muzeu din Londra.
  • Tot de 1 decembrie, în 1743, s-a născut fondatorul chimiei anorganice, Heinrich Klaproth.
  • În 1892 s-a născut scriitorul Cezar Petrescu, membru titular al Academiei Române.
  • În 1866 a încetat din viaţă aplinistul care poartă numele celui mai înalt vârf de munte de pe Terra din munţii Himalaya – Sir George Everest, care a condus Serviciul geodezic al Indiei şi a realizat cartografierea ţării.
  • In 2004, a încetat din viaţă prinţul Bernhard al Olandei, tatăl reginei Beatrix.
  • Pe 1 decembrie 1960 înceta din viaţă unul dintre artiştii iubiţi de români – Ion Vasilescu, dirjior şi compozitor de muzică uşoară, autorul şalgărelor „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara”, „Hai acasă, puişor”, „Habar n-ai tu”.
  • La doi ani după Adunarea Naţională a Românilor de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, municipalitatea Braşov dona Castelul Bran reginei Maria a României.

 


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont