Cel mai mare festival din România dedicat Sfântului Patrick va avea loc la Bucureşti, în perioada 15 – 19 martie, pentru a marca preşedinţia irlandeză a Consiliului Uniunii Europene, evenimentul constând într-o serie de manifestări culturale şi artistice, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Zece camioane decorate în culorile Irlandei, acompaniate de cântăreţi irlandezi, toboşari şi cimpoieri, vor defila pe Calea Victoriei duminică dupa amiază.

Cunoscutul muzician Grigore Leşe va conduce, în fruntea paradei, un grup de 20 de cimpoieri din Vaslui, Iaşi, Prahova, Munţii Apuseni, Ţara Vrancei şi Bucureşti.

Paralel, în Piaţa George Enescu, artistul plastic Andreea Hudini va coordona un atelier, în cadrul căruia mai mulți copii îşi vor putea confecţiona măşti care să-l reprezinte pe Patrick the Leprechaun, mascota evenimentului.

Celebrarea Sfântului Patrick va continua cu un concert în aer liber în Centrul Istoric. În cadrul aceluiaşi spectacol trupa de dansatori The Irish Way îşi va etala măiestria pe ritmurile muzicii tradiţional irlandeze.

Seara se va încheia cu un spectaculos joc de lumini ce va anima străzile Centrului Vechi al Bucureştiului.

„În mod surprinzător, St Patrick’s Day a fost sărbătorită prima dată de către imigranţii irlandezi din America ce duceau dorul ţinuturilor natale. După mai bine de 250 de ani de la prima ediţie, St Patrick’s Day a devenit cea mai mare sărbătoare a diasporei din întreaga lume, iar acum peste 80 de milioane de oameni celebrează în fiecare an Ziua Naţională a Irlandei. Deoarece St. Patrick’s Day este sărbătoarea care uneşte practic toţi imigranţii din lume, a celebra această zi în România este o modalitate de a-i conecta pe cei de aici cu prietenii şi rudele care acum trăiesc în afara graniţelor”, a spus David Costello, şeful adjunct al Misiunii irlandeze în România.

Partenerii oficiali ai Festivalui Saint Patrick 2013 sunt Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de proiecte culturale ArCub, Asociaţia Ireland România Network şi casa de discuri Roton.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont