Ministrul pentru Societatea Informationala Dan Nica a prezentat vineri, la Galati, la adunarea generala a Consiliului National al Elevilor, un calculator de dimensiunile unui telefon, exprimandu-si dorinta ca astfel de dispozitive sa ajunga gratuit la elevii si studentii fara posibilitati materiale.

Dan Nica a afirmat ca este vorba despre un computer denumit Rasberry Pi, care costa 35 de dolari si a fost inventat de un grup de profesori din Cambridge. Ministrul le-a mai spus elevilor ca asteapta semnale din partea acestora daca sunt interesati de demararea unui astfel de program.

„Anul trecut, Google a dat 15.000 asemenea dispozitive gratis copiilor din Anglia. Am vorbit si eu cu mai multi de la o fundatie sa facem si la noi acest experiment. In Galati, cu certitudine vom avea un astfel de experiment, ca sa vedem care e gradul de interes al elevilor, le-am cerut celor care sunt in Consiliul National al Elevilor sa faca demersuri pentru a vedea care este gradul de interes, ca sa vedem daca e cazul sa intervenim si la nivelul Guvernului cu un asemenea proiect, care poate fi finantat si cu fonduri europene”, a explicat ministrul.

El a adaugat ca un astfel de calculator permite o interfata grafica, dezvoltarea de programe, de jocuri, conectare la tv si este bazat pe sistemul de operare Linux, cei care l-au proiectat vizand dezvoltarea creativitatii elevilor fara prea mari posibilitati materiale.

Fundația Raspberry Pi, cu ajutorul Google, o să doneze 15000 de micro-computere elevilor din Marea Britanie, ca parte a planului educațional de a îndrepta elevii spre cibernetică.

Anunțul a fost făcut la Chesterton Community College din Cambridge, unde Eric Schmidt și Eben Upton au dat lecții de programare elevilor. Schmidt și Upton au lamentat scăderea numărului de studenți cu 23% pentru licențe și 34% pentru doctorate în cibernetică față de ultimii ani.

Având în vedere că un Pi e 35$, pentru 15.000 Google a plătit peste jumătate de milion de dolari. Interesantă inițiativă, poate o s-o extindă și în restul țărilor europene.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont