Constanta- rezultate Bacalaureat

Ministerul Educaţiei a publicat primele rezultate ale probelor examenului de bacalaureat. Elevii constănţeni au înregistrat rezultate dezastruoase: doar 58 la sută dintre ei se pot mândri că au absolvit liceul. Însă, mediile lor sunt mult mai mari decât ale colegilor din țară.

Pe site-ul bacalaureat.edu.ro au fost afişate listele cu numele elevilor, unitatea de învăţământ de care aparţin, centrul de examinare şi numai o parte dintre notele obţinute la probele de bacalaureat. Rezultatele pe judeţ pot fi consultate alfabetic, după medie sau după unitatea de învăţământ.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al judeţului Constanţa spun că astăzi, până în ora 14.00, fiecare dintre cele 26 de centre de examen din judeţ trebuie să afişeze rezultatele la bacalaureat. Din rezultatele centralizate până în momentul de faţă, rata de promovabilitate la bacalaureat este de numai 58 la sută.

Cand se pot depune contestatiile?

Luni, 4 iulie, cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, iar pe 8 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Vicepreşedintele comisiei de bacalaureat, Margareta Constantin, a declarat că, deocamdată, cele mai mici procente de promovabilitate s-au înregistrat la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Constanţa şi Grupul Şcolar Ostrov.

La Liceul Ovidius, 90 la sută dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat au luat note peste 8.

La Colegiul Tehnic Tomis, rezultatele au pus pe jar elevii. Doar jumătate dintre cei arondați centrului de examen de la Tomis au absolvit bacalaureatul.

În schimb, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, unii elevi au deschis sticle de șampanie chiar în curtea liceului. Notele de la Mircea sunt cele mai mari din județ, alături de cele ale elevilor de la Liceul Teoretic Ovidius.

La Colegiul Carol I Constanța, procentul de promovabilitate este de 86,18%.

Județul Constanța are un procent mare de promovabilitate, de 58%, după Suceava – 65% și Harghita – 64%, intrând astfel în topul județelor fruntașe la examenul de bacalaureat.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont