Multi dintre noi ne plangem ca nu mai avem chef de munca. Li se intampla asta mai ales oamenilor de afaceri dar si celor care muncesc cate 10-12 ore pe zi. Sunt afectati si profesorii, medicii etc. cei care vin in contact permanent cu oamenii.

Lipsa odihnei dupa o zi de munca reprezinta un mare stres pentru organism, apare senzatia de oboseala (uneori permanenta), dureri mari de cap, tensiunea creste, suntem incordati, iritati si pot aparea chiar si alergii. De cele mai multe ori oboseala obisnuita se transforma intr-una cronica. Persoanele aflate in aceasta situatie si nu mai reusesc sa adoarma sau se trezesc noaptea de mai multe ori, si treptat se instaleaza insomnia.

Daca lucram la serviciu cate 12 ore pe zi si cand venim acasa continuam sa avem o activitate solicitanta, capacitatea de munca va scadea treptat. Multi dintre noi nu stim cum sa ne odihnim dupa o zi grea de munca, nu putem sa alungam gandurile legate de probleme de serviciu. Chiar si cand ajungem acasa, in sanul familiei, ne gandim tot la problemele aparute la serviciu. Si ce-i mai rau, este ca aceste ganduri continua si in timpul somnului. Si astfel noptile devin un calvar… Trebuie sa invatam sa ne destindem, sa scapam de tensiunea de la serviciu. Din pacate nu toti stim sa ne alegem metodele potrivite de destindere si cadem in plasa consumului de alcool, de tutun sau chiar mai rau, fara sa sesizam ca acestea creeaza dependente grave. Asadar, in loc sa invatam sa ne rezolvam o problema, cream unele si mai grave.

Ca sa scapam de stres, trebuie sa incercam sa dormim cat mai mult, sa facem sport, sa ne plimbam in aer liber. O baie buna sau un dus este foarte relaxant. De asemenea, trebuie sa incercam sa comunicam cu familia si cu prietenii, pentru ca ei ne pot ajuta foarte mult. Este foarte important sa ne planificam timpul astfel incat sa ne odihnim suficient si sa scapam de gandurile mai putin confortabile. E bine sa incercam sa impunem aceasta idee si in subconstient. Daca nu reusim sa rezolvam singuri problema, este recomandat sa apelam la ajutorul unui psiholog.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont