Aproximativ 3.800 de elevi şi studenţi din municipiul Suceava vor putea circula, începând de vineri, cu numai 15 lei pe lună, cu toate autobuzele şi microbuzele TPL.

Abonamentele cu preţ special vor fi disponibile la ghişeele TPL după aprobarea bugetului local pe 2013, în şedinţa de Consiliu Local de joi, în care va fi supus aprobării aleşilor locali şi un proiect de hotărâre privind acordarea subvenţiilor pentru transportul local de călători.

Beneficiarii de abonamente subvenţionate trebuie sa aiba domiciliul în Suceava.

„Subvenţia care va fi acordată elevilor şi studenţilor la transportul în comun este de 50% din preţul unui abonament special, în valoare de 30 de lei. Practic, aceştia vor plăti doar 15 lei la ridicarea abonamentului, diferenţa fiind suportată de la bugetul local”, a precizat viceprimarul Gavril Vîrvara, iniţiator al proiectului de hotărâre, alături de primarul Ion Lungu.

O altă prevedere a acestui proiect de hotărâre acordă elevilor posibilitatea de a circula cu doar 15 lei/lună cu mijloacele de transport în comun nu doar pe durata anului şcolar, cum s-a întâmplat în alţi ani, ci pe durata întregului an calendaristic.

Pentru studenţi, subvenţia la transportul în comun este valabilă doar pe durata anului universitar, în rest, aceştia fiind nevoiţi să circule cu abonament la preţ întreg, de 60 de lei.

Directorul TPL, Darie Romaniuc, a spus că abonamentele cu preţ redus pentru elevi şi studenţi vor fi puse la vânzare de vineri, atât la ghişeele TPL din oraş, cât şi la sediu, acestea fiind deja publicate.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont