Patru studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa participă, în perioada 21-25 martie 2013, la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a Studenţilor din Sud-Estul Europei (SEEMOUS).

Evenimentul este găzduit de University of Athens, în colaborare cu Hellenic Mathematical Society. Lotul este format din studenţii Mădălina Ghenea, Virgilius-Aurelian Minuţă, Ana-Maria Ungureanu, Sezen Mutali, din anii I şi II, de la specializarea Matematică-Informatică, coordonaţi de către lect.univ.dr. Gabriel Iorgulescu. Este a treia participare a Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi prima prin Centrul de Excelenţă pentru Studenţi.

La competiţie participă studenţi din şase ţări, iar proba, care va dura cinci ore, constă în rezolvarea de probleme de matematică cu un grad ridicat de dificultate. La ediţia din anul 2012 a Concursului SEEMOUS, Virgilius-Aurelian Minuţă a obţinut medalia de argint, iar în 2011 Corina Birghilă a luat medalia de bronz.

Pregătirea lotului s-a realizat în cadrul Centrului de Excelenţă pentru Studenţi, care este nou-înfiinţat în cadrul universităţii şi care are misiunea de a promova tinerii capabili de performanţă, de a le oferi un cadru special adaptat aptitudinilor, de a-i evidenţia încă din timpul facultăţii şi, apoi, de a le înlesni o carieră de succes.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont