Studiile stiintifice au scos la iveala faptul ca intr-un secol din cauza fumatului mor pana la 1 miliard de oameni, cifra care a speriat pe toata lumea.

Organizatia World Health din Elvetia a tras un semnal de alarma pentru guvernele tuturor tarilor, atat sarace, cat si bogate, pentru a inaspri regulile pentru fumatori.

Cate victime produce fumatul ? Cifre de speriat!

Ei spera ca acestea vor renunta la viciul care ucide jumatate din consumatori. In cadrul unei conferinte sustinute la Bangkok reprezentantii organizatiei au declarat ca anual din cauza fumatului mor circa 5,4 milioane de oameni.

Pentru ca procentajul fumatorilor tinde sa creasca mai ales in randul tinerilor, specialistii au calculat ca in 20 de ani numarul deceselor cauzate de acest viciu va creste pana la 8,3 milioane.

Lupta anti-tabac incepe!

Ca o solutie s-a propus inasprirea regulilor pentru fumatori, marirea amenzilor pentru fumatul in locurile interzise si campanii publicitare anti-fumat mai agresive. O astfel de strategie spun specialistii ar duce la reducerea drastica a fumatorilor pana in 2050 salvandu-se conform calculelor pana la 200 de milioane de vieti.

La aceasta conferinta au luat parte 147 de tari care sunt dispuse sa inceapa o lupta severa impotriva viciului care ia tot mai multe vieti.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont