Peste 65.000 de absolvenţi, dintre care 12.638 de studii superioare, au solicitat indemnizaţia de şomaj în perioada 1 iunie – 30 septembrie, aproape jumătate dintre cereri fiind înregistrate în iulie, precizează, pentru MEDIAFAX, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

ANOFM informează, într-un răspuns solicitat de agenţia MEDIAFAX, că în perioada 1 iunie – 30 septembrie 2012, s-au înregistrat în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă 65.105 absolvenţi, astfel: 1.595 în iunie, 32.605 în iulie, 20.127 în august şi 10.778 în septembrie.

Instituţia citată nu poate transmite câţi dintre absolvenţii înregistraţi ca şomeri nu au luat bacalaureatul, făcând în schimb precizarea că în evidenţele sale nu sunt evidenţiaţi absolvenţii cu sau fără diplomă de bacalaureat, distincţia referitoare la diploma obţinută realizându-se în cazul absolvenţilor cu studii superioare.

„Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se întelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii”, se arată în răspunsul transmis.

Absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj dacă fac dovada că în 60 de zile de la data absolvirii nu au reuşit sau nu au putut să se încadreze în muncă şi demonstrează, de asemenea, că s-au înregistrat la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau la cea a municipiului Bucureşti ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă.

Din numărul total de absolvenţi care au solicitat indemnizaţie de şomaj în iunie, 54 au terminat şcoli de ucenici, 187 au absolvit studii superioare (opt dintre ei neavând însă diplomă de licenţă), 935 au finalizat o formă de învăţământ de specialitate, 188 – liceu teoretic, trei – şcoala de maiştri, 11 finalizaseră şcoala generală, nouă – o şcoală postliceală, 198 – şcoală profesională, iar o persoană nu a terminat nici măcar opt clase.

Judeţele care au înregistrat cel mai mare număr de solicitări pentru indemnizaţie sunt Harghita (139), Sibiu (111), Argeş (107), Olt (95), Teleorman (93), Bacău (87), Galaţi (85) şi Prahova (71).

Judeţele cu cele mai puţine solicitări pentru înregistrarea absolvenţilor în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sunt Mehedinţi (o persoană), Covasna (două), Vaslui şi Caraş-Severin (câte trei), Giurgiu şi Alba (câte şase), Ialomiţa (opt),Timiş şi Bihor (câte nouă)


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont