De multe ori, supracalificarea poate sa fie un inconvenient la fel de mare precum lipsa experientei sau a studiilor superioare.

Evident, te-ai obisnuit cu ritualul interviurilor pentru obtinerea unui job. Stii ca oricat de bine pregatit ai fi si oricat de multa experienta ai avea, exista un semn de intrebare: oare m-am descurcat bine?

Ce te faci insa, cand „groaza” de interviu nu se datoreaza lipsei calitatilor necesare pentru postul la care aspiri, ci a supracalificarii?

In ultimul timp, am intalnit persoane deosebite, cu un CV impresionant, care inainte de a aplica pentru un job, reduceau substantial lista realizarilor. Motivul? Supracalificarea te transforma in somer.

Daca pana acum lipsa unei pregatiri satisfacatoare nu te ajuta profesional, in ultimul timp, angajatorii prezinta o reticenta fata de persoanele cu experienta, cunostinte si studii semnificative.

Cum reusesti sa treci peste bariera „suntem de parere ca esti supracalificat pentru acest post”?

… si fii sigur, ca daca ti s-a intamplat cel putin o data, cu siguranta experienta se va repeta.

Din fericire sunt sanse, si inca destul de mari, sa schimbi situatia in favoarea ta, si asta fara sa renunti, cel putin pe CV, la un background profesional semnificativ, incercand sa argumentezi ca defapt „supracalificat” e departe de tine.

Cand raspunsul este asemeni celui de mai sus, probabil in mintea angajatorului sunt semne de intrebare, pertinente:

Esti cu adevarat interesata de postul respectiv?

Te vei simti destul de motivat pentru a da 100% din capacitatea de munca si de inspiratie?

Vei fi multumit cu salariul oferit, avand in vedere ca exista posibilitatea ca tu sa fii obisnuit cu o suma net superioara?

Vei pleca sa lucrezi pentru o alt firma/companie de indata ce vei avea ocazia?

Vor trebui sa treaca iar prin procesul de recrutare pentru a ocupa postul ramas vacant in urma plecarii tale?

Solutia?

In loc sa minti si sa duci munca de convingere, ca defapt nu esti foarte pregatit, mai bine iei taurul de coarne si abordezi tu aceasta problema cu un potential angajator.

Astfel, comunicarea este mai avantajata si poti sublinia ca esti interesat de job, ca nu exista inconveniente si mai ales ca, odata ce vei face parte din echipa lor, vor avea numai de castigat.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont