Ceaiurile pentru slabit ajuta la purificarea organismului, elimind toxinele acumulate, dar si excesul de apa. Atunci cand vrei sa tii o dieta e bine sa incluzi in regimul de zi cu zi si un ceai depurativ. Ceaiurile pentru slabit pot fi consumate si dupa mesele copioase, pentru a ajuta organismul sa digere mai usor excesul de grasimi.
Atenţie la ingrediente!
Cele mai multe ceaiuri de slăbit conţin plante cu efect laxativ, cum sunt senna, cruşin, aloe vera sau revent.
Aceste plante, folosite din vechime pentru vindecarea constipaţiei, pot provoca serioase probleme de sănătate dacă sunt administrate mai mult de şapte zile consecutive.
În plus, plantele cu efect laxativ de acest fel nu ajută la eliminarea caloriilor, pentru că acţionează la nivelul intestinului gros, pe când cea mai mare parte a caloriilor sunt absorbite în intestinul subţire.
Pe termen lung, ele pot bloca absorbţia grăsimilor în organism. Printre efectele adverse ale ceaiurilor de slăbit cu efect laxativ sunt crampele stomacale, stările de greaţă, diareea, stările de leşin şi deshidratarea. Folosirea excesivă a laxativelor duce la constipaţii severe, deoarece colonul nu mai funcţionează fără ajutorul lor.
Ceaiurile antiadipoase sunt mai sigure?
Ceaiurile antiadipoase, combinate cu dietă şi sport, pot fi folosite în cure de cel mult trei săptămâni.
Ele sunt puternic diuretice şi depurative, dar pot duce şi la deshidratare sau la pierderea mineralelor din corp.
În lipsa unei diete hipocalorice şi a exerciţiilor fizice, scăderea în greutate va reflecta eliminarea lichidelor şi a masei musculare, nu diminuarea stratului adipos.
Scăderea masei musculare duce la încetinirea metabolismului. Urmarea? În timp, nu mai au niciun efect curele de slăbire.
Ceaiurile chinezeşti pot conţine substanţe interzise
Multe ceaiuri de slăbire chinezeşti au fost retrase de pe piaţă deoarece conţineau substanţe periculoase.
O mare parte dintre ele conţin efedra, care poate apărea pe etichetă şi sub denumirea de „ma huang”.
Aceasta are efecte periculoase asupra sistemului nervos (ameţeli, dureri de cap, nervozitate), fiind trecută pe lista substanţelor interzise. În plus, efedra creşte tensiunea arterială.
Dacă ţi s-a făcut rău după ce ai băut un astfel de ceai, fereşte-te să repeţi experienţa. Atenţie şi la ceaiurile din plante care conţin sibutramină, o altă substanţă periculoasă.
Sunt şi ceaiuri de slăbit sănătoase?
Dacă vrei să-ţi completezi dieta cu un ceai de slăbit, sunt şi variante mai sigure. Alege-le pe cele care conţin ceai verde, coriandru, schinduf şi piper cayenne pentru stimularea metabolismului, păpădie sau cătină pentru scăderea poftei de mâncare, lemn-dulce sau pir pentru efectul diuretic.
Alte plante benefice în curele de slăbire sunt socul, urzica, mesteacănul, mătasea de porumb, cozile de cireşe, măceşele, feniculul, anghinarea, cicoarea, muşeţelul şi ciulinul-laptelui.
Dar dacă vrei să slăbeşti astfel, trebuie să ţii cont de faptul că celebrele cure de slăbire bazate doar pe ceaiuri, fără dietă sau exerciţii fizice, duc ulterior la îngrăşare, adică la aşa-numitul efect yo-yo.
Tags: ceai de slabit cura de slabire diete frumuste sanatate