Peste 1200 de studenţi înscrişi la programul “Stagii pe Bune”

Lansată în februarie 2013, cea de-a IX-a ediţie a programului „Stagii pe Bune”, a înregistrat un număr record de stagii oferind, şi în acest an, oportunitatea dobândirii unei experienţe practice şi valoroase pentru studenţii din facultăţile de IT&C. În perioada 13 februarie – 13 mai, peste 1200 de studenţi şi masteranzi din marile centre universitare au aplicat la cele 795 de poziţii de stagiu oferite de aproximativ 87 de firme, printre care BitDefender, Adobe, Intel, Ubisoft, 4PSA, TeamNet, TotalSoft şiEast Vision Systems. Principalele criterii pe baza cărora studenţii au ales un stagiu au fost: cât de mult pot învăţa din stagiul respectiv, cât de atraşi sunt de domeniul în care se desfăşoară stagiul şi care sunt perspectivele de a colabora şi in viitor cu firma care oferă stagiul.

În tot acest timp, şi companiile au desfăşurat activităţile de recrutare. În perioada 13 mai – 3 iunie, procesul de recrutare se încheie şi companiile vor anunţa rezultatele finale, astfel încât, de la începutul lunii iunie, studenţii să desfăşoare stagiile la care au fost admişi. Tinerii participanți la un stagiu de practică vor avea nenumărate avantaje: interacțiunea cu profesioniști în domeniu, posibilitatea de a participa la training-uri și sesiuni de formare teoretică și practică, lucrul în cadrul unor echipe competitive, precum și posibilitatea de a fi angajaţi în cadrul firmei.

Stagiile de practică au devenit o necesitate pentru toţi studenţii. Un stagiu de practică reprezintă oportunitatea pentru studenţi de a face paşii decisivi în carieră, încă din timpul facultăţii, fără obligativitatea de a se angaja, o cale de mijloc care îi ajută să îmbine studiile cu dobândirea unei experienţe practice. Pe lângă un certificat de practică sau posibilitatea angajarii la finalizarea studiilor, stagiile sunt instrumentul cheie care îi poate ajuta pe studenţi să-şi definitiveze obiectivele viitoarei lor cariere. Stagiile îi ajută să descopere de ce anume sunt cu adevărat pasionaţi, fiind un pas important care îi aduce mai aproape de job-ul ideal.

Practica de specialitate este cea care are acum un rolul important nu doar la angajare, ci mai ales în formarea profesională a tinerilor. Programul „Stagii pe Bune” a propus ca soluţie pentru studenţii din domeniul IT&C stagii de practică, desfăşurate pe parcursul verii, la mari companii din domeniu, unde pot dobândi experienţă direct de la profesionişti. În cei opt ani de activitate, în cadrul programului “Stagii pe bune”, peste 10.000 de studenţi din marile centre universitare s-au înscris la circa 2500 de stagii.

Mai multe detalii despre programul si echipa “Stagii pe Bune” puteţi afla pe www.stagiipebune.ro.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont