Se pare ca Guvernul doreste sa limiteze la doar 24 de călătorii anuale facilitatea studenţilor de a circula pe Căile Ferate. Deoarece discuţiile şi negocierile pe tema eliminării cupoanelor de călătorie nu s-au încheiat, studenţii nu pot beneficia de reducerea de 50%.

Liga Studenţilor Iaşi solicită Guvernului să adopte un act normativ care să permită studenţilor să beneficieze de un număr nelimitat de călătorii cu trenul, la jumătate din preţul biletelor, fără a fi necesare cupoanele pentru student.

În comunicatul semnat de preşedintele organizaţiei, Silvian-Emanuel Man, studenţii cer Executivului să adopte un proiect de hotărâre iniţiat de Ministerul Transporturilor “prin care să fie eliminate actualele carnete de cupoane pentru studenţi, astfel încât aceştia să se poată întoarce la studii după data de 1 ianuarie şi să se bucure de un număr nelimitat de călătorii cu trenul, cu 50% reducere, la clasa a II-a, doar pe baza legitimaţiei de călătorie”. Tinerii arată că Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică la începutul lunii noiembrie un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să fie eliminate actualele carnete de cupoane pentru studenţi, dat fiind faptul că prin acestea se limitează dreptul tinerilor de a beneficia de reducerea legală de 50% pe trenurile CFR la 24 de călătorii anuale, deşi Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 nu prevedea această limitare.

Mai mult, studenţii atrag atenţia că, de la 1 ianuarie 2017, studenţii vor fi lipsiţi de orice facilitate, în condiţiile în care Ministerul Transporturilor nu a mai emis, nici până la această dată, cupoanele în baza cărora li se asigură reducerile, date fiind discuţiile pe tema eliminării acestora. “Liga Studenţilor a atras de mai multe ori atenţia Executivului asupra abaterilor de la Legea Educaţiei Naţionale în ceea ce priveşte reducerile 50% pentru elevi şi studenţi la transportul feroviar şi la transportul local în comun sau cu metroul. Chiar dacă Hotărârea de Guvern nu ne garantează acum respectarea deplină a legii, ea trebuie adoptată de urgenţă pentru ca studenţii să se poată întoarce din localităţile de domiciliu spre centrele universitare, beneficiind de reducerea legală. Celelalte aspecte ridicate de către noi: lipsa reducerii de 50% la toate titlurile de călătorie pe CFR (inclusiv clasa I, vagon de dormit şi cuşetă) şi la titlurile de călătorie eliberate de Metrorex (cartele cu două călătorii – 2.5 lei, cartele cu 10 călătorii – 10 lei, abonamente de o zi – 4 lei, abonamente săptămânale – 12.5 lei), precum şi aplicarea reducerilor la transportul local în comun pentru toţi studenţii şi elevii, indiferent de localitatea de studiu sau de domiciliu, le vom rezolva ulterior”, se mai arată în comunicatul studenţilor.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont