De curand a fost derulat un sondaj pe un esantion de 1.500 de romani care au fost invitati sa raspunda la intrebarea “Despre care aspect ati minti in cadrul unui interviu?”
Rezultatele au aratat ca 45.91% ar ascunde sau ar omite anumite aspecte ale traiectoriei lor in cariera. Astfel, 24.15% nu ar impartasi la interviu motivele pentru care parasesc actualul loc de munca, 16.7% ar minti in legatura cu salariul, iar 5% ar minti in legatura cu aptitudinile si calificarile dobandite.
Totusi, onestitatea nu a murit: mai mult de jumatate dintre cei intervievati, mai exact 54.09%, au raspuns ca nu ar minti in legatura cu niciun aspect. Si bine fac, dat fiind ca “eventualele minciuni pot fi descoperite de angajatori mult mai usor (datorita mijloacelor de comunicare care permit verificarea mai rapida a referintelor – n.r.). Probabil candidatii ar trebui sa inteleaga ca pot dauna viitorului carierei cu o singura minciuna…
Majoritatea angajatorilor nu se arata prea ingrijorati de fenomen, 61% dintre ei declarand ca nu ar lua nicio masura impotriva unor asemenea fraude. 39% raman insa implacabili, spunand ca mincinosii trebuie concediat
Demisia: cea mai des intalnita dorinta a angajatilor romani.
67,76% dintre romani planuiesc sa-si schimbe locul de munca in cursul acestui an, potrivit unui sondaj recent. Aproape 12% dintre cei chestionati vor sa munceasca mai mult in anul urmator in timp ce 18,83% dintre ei vor sa-si concentreze eforturile pentru obtinerea unui echilibru cat mai bun intre viata profesionala si cea personala.
Doar 1,42% dintre romanii implicati in sondaj spun ca tot ce vor de la noul an este sa se inteleaga mai bine cu colegii.