Aceasta alaturare de texturi si gusturi va face sa-ti lase gura apa! In plus, iata inca un mod delicios de a gati sfecla.
Ai nevoie de (pentru 4 persoane):
4 sfecle curatate si fierte la aburi
Coaja de portocala, rasa marunt
Frunze de coriandru
Frunze de patrunjel
200 g crutoane (paine taiata cubulete si rumenita in tava)
200 g branza de capra sau de burduf
100 g sunca tip prosciutto, feliata subtire
Ulei de masline
Otet balsamic
Verdeturi pentru salata
Salata de sfecla cu krantz – Mod de preparare:
1. Taie felii sfecla, acopera cu ea o tava cu pereti inalti si presara pe ea sare dupa gust, frunzele de coriandru si patrunjel taiate si coaja de portocala.
2. Intr-o tigaie antiaderenta, rumeneste feliile de sunca pana devin crocante, apoi rupe-le in bucati mai mici si presara-le peste sfecla. In aceeasi tigaie, incalzeste si crutoanele.
3. Pune crutoanele peste sfecla, apoi adauga branza faramitata, ulei de masline si otet balsamic(cateva picaturi) si presara verdeturi pentru salata dupa gust.
4. Amesteca cu grija, astfel ca ingredientele sa isi pastreze forma.
5. Lasa salata sa „se odihneasca” 1 ora inainte de a o servi.
Salata de sfecla cu krantz / Calorii: 115 per portie