Un grup de studenţi selectaţi din anul final de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii „Andrei Şaguna” realizează, în perioada 9-11 ianuarie 2013, studii asupra unor cauze civile aflate pe rol la Judecătoria Constanţa.

Studenţii vor formula observaţii pe marginea dosarelor speţelor, sub îndrumarea directă a profesorilor din universitatea constănţeană. Activitatea se desfăşoară la Judecătoria Constanţa şi va implica şi asistarea la şedinţa de judecată a cauzelor respective.

O comisie de cadre didactice, prezidată de profesorul coordonator Mihaela Mocanu, va evalua studiile de caz realizate de studenţi, ce vor fi comparate ulterior cu sentinţa dată de judecătorul în speţele analizate. La final studenţii vor beneficia de acordarea unui certificat care atestă competenţele şi calificativul obţinut, certificatul fiind purtător al unui număr de credite transferabile, care se adaugă la numărul minim obligatoriu ce se obţine prin absolvirea facultăţii. Studiile de caz asupra speţelor vor fi prezentate în cadrul Clinicii Juridice pentru a fi supuse dezbaterii şi pentru a asigura diseminarea cunoştinţelor dobândite către ceilalţi colegi.

Activitatea se desfăşoară sub egida Departamentului de Consiliere şi Orientare Profesională care urmăreşte implicarea studenţilor în cât mai multe situaţii practice, având ca scop acumularea experienţelor necesare integrării facile şi rapide pe piaţa muncii. Realizarea unor astfel de programe extracurriculare ajută studenţii să acumuleze un plus de competenţe şi abilităţi corespunzătoare profesiei pentru care se pregătesc şi pe care angajatorii le solicită de altfel în mod expres, universitatea încercând să implementeze un concept aplicat cu succes în universităţi din Elveţia, Franţa, Germania, ş.a.: întâi practica, apoi teoria.
Studenţii care optează pentru completarea activităţilor obligatorii prin participarea la programele pe care U.A.S. le oferă în plus pentru fiecare specializare au avantajul de a se putea prezenta în faţa angajatorilor cu experienţă practică şi cu un CV care va stârni cu siguranţă interesul acestora.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont