Deloitte lansează a doua ediție a studiului Primii pași pe piața muncii, un proiect amplu care urmărește să identifice abilitățile, experiența, atitudinea și așteptările studenților și absolvenților din țările central-europene, inclusiv România, care își vor căuta în curând un loc pe piața muncii.

Studiul se va concentra pe câteva arii fundamentale și de interes pentru studenții de astăzi, inclusiv atitudinea lor față de locul de muncă și, în particular, factorii cei mai importanți care îi determină să aleagă un anumit angajator în detrimentul altuia. În plus, studiul va investiga în detaliu modul în care ei percep oportunitățile existente în acest moment pe piața muncii și modul în care ei se așteaptă ca universitățile și angajatorii să vină în întâmpinarea nevoilor lor.

Prima ediție a studiului, realizată în prima parte a anului trecut și publicat în luna aprilie 2011, a atras contribuția a peste 3.500 de studenți sau absolvenți recenți din cinci țări din regiune. România s-a alăturat proiectului din acest an, urmărind să obțină răspunsuri relevante pentru mediul universitar și de afaceri local, în context central-european.

„Dacă studiul va surprinde cu adevărat ceea ce îi interesează și motivează pe studenții de astăzi – în general, liderii de afaceri de mâine – angajatorii și universitățile vor ști mai bine cum să exploreze cât mai eficient această audiență esențială”, subliniază Silviu Bădescu, HR Manager Deloitte Audit. „De exemplu, prima ediție a acestui studiu a identificat un sentiment general de nemulțumire în rândul studenților în ceea ce privește relevanța pregătirii universitare pentru primul lor loc de muncă. Raportul a fost ulterior folosit la nivel guvernamental în câteva țări pentru a rectifica acest aspect. Este, desigur, în interesul studenților în primul rând să ia parte la acest studiu și să își exprime punctul de vedere cu privire la diversele aspecte abordate. Chestionarul este disponibil online pe pagina www.deloitte.com/1steps, la linkul următor și poate fi completat până la data de 30 noiembrie 2012”.

Raportul integral va fi publicat la începutul lui 2013 și va conține analize detaliate și comentariile experților Deloitte. Disponibil pentru descărcare gratuită pe site-urile companiei, raportul se poate dovedi un instrument util pentru angajatorii care vor să înțeleagă cum pot atrage și reține cei mai talentați tineri din generația lor.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.deloitte.com/1steps.

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor aproape 200.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

 


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont