Britanicii au scos oul de pe lista neagra! Poti sa numeri si sa mananci cate oua vrei, nu doar trei pe saptamana, spune o echipa de cercetatori englezi.!

Concluzia pe care acestia au desprins-o in urma unui studiu a fost ca oamenii trebuie convinsi sa introduca oul in alimentatia lor deoarece este unul dintre alimentele cele mai bogate, din punct de vedere nutritiv. Drept urmare, Fundatia Britanica pentru Inima a renuntat la recomandarea de a se limita numarul de oua pe care un adult trebuie sa-l manance saptamanal, iar Agentia Guvernamentala pentru Standarde Alimentare sustine chiar ca o dieta sanatoasa nu trebuie sa mai limiteze consumul acestui aliment.

Credinta ca daca mananci mai multe oua intr-o saptamana iti creste nivelul de colesterol din sange se bazeaza pe faptul ca galbenusul contine substanta respectiva intr-o cantitate mai mare decat o contine orice alt aliment.

Profesorii nutritionisti englezi au aratat acum ca acest colestorol din ou are un efect insignifiant asupra colesterolului din sange. Astfel, au facut un studiu pe doua grupuri de voluntari, supuse aceleiasi diete hipocalorice, timp de 12 saptamani. Fiecare din primul grup consuma cate 3-4 oua pe saptamana, in vreme ce al doilea grup a avut restrictie de la consumul de oua. La final, s-a constatat ca membrilor niciunuia dintre doua grupuri nu le-a crescut nivelul de colesterol din sange. S-a mai vazut cu aceasta ocazie ca grasimile saturate din dieta, intalnite in special in paste, mezeluri, biscuiti si prajituri, sunt responsabile intr-o masura mult mai mare in cresterea nivelului de colesterol din sange, decat sunt ouale. Si tot ei au aratat ca voluntarii care au mancat doua oua pe zi, in conditiile unei alimentatii hipocalorice, au reusit chiar sa-si reduca nivelul de colesterol sangvin.

Mai mult, au demonstrat ca numai o treime din colesterolul sangvin are drept cauza dieta, doua treimi din acesta fiind favorizat de fumat, de sedentarism si de obezitate. Acestea din urma cresc nivelul de grasimi saturate din sange si implicit maresc riscul atacului de cord: Eroarea consacrata care stabileste o legatura intre consumul de oua si un inalt nivel al colesterolului din sange trebuie sa inceteze, au mai aratat cercetatorii britanici de la universitatea din Surrey (sud-estul Angliei).

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont