ANOSR îşi are rădăcinile în mişcările studenţeşti din perioada 1989 – 1995, fiind de-a lungul timpului continuatorul şi reprezentantul activ al principiilor ce au stat la baza acţiunilor acestora, devenind din 2000 prima federaţie naţională studenţească legal constituită şi cea mai reprezentativă structură de acest gen.

În prezent ANOSR reuneşte 64 de organizaţii studenţeşti din principalele 16 centre universitare ale ţării, reprezentând astfel peste 500.000 de studenţi. Fiind unicul reprezentant al studentilor romani in Uniunea Europeană a Studenţilor (ESU), aducem o perspectivă complexă asupra educaţiei din România, corelată cu exemplele de bună practică existente în alte state europene. Context

Problematica mobilităţii este una dintre priorităţile asumate la nivel european, fiind însă o linie de acţiune puţin explorată. Spaţiul European al Învăţământului Superior îşi propune ca până in 2020, procentul de mobilitate al studenţilor şi al cadrelor didactice deopotrivă, să ajungă la 20%, însă demersurile naţionale nu sunt dezvoltate realist pentru a atinge acest obiectiv. Această linie de acţiune poate fi de asemenea considerată un instrument util în implementarea Procesului Bologna, întrucât antrenează în sfera de politici domenii precum cadrul calificărilor, ECTS şi rezultatele învăţării- o adordare mai profundă, asigurarea calităţii, perspectiva europeană.

În viziunea ANOSR, fenomenul de mobilitate se referă la posibilitatea unui student sau a unui profesor de a studia respectiv profesa pe o perioadă limitată de timp în afara instituţiei universitare de care aparţine, cu scopul de a-şi lărgi perspectivele în ceea ce priveşte poziţionarea în societate şi domeniul său de interes/studiu. Fenomenul la care facem referire implică reîntoarcerea studentului sau a profesorului în instituţia de provenienţă.

mai multe informatii pe: anosr.ro/images/stories/publicatii/booklet_forum_2010.pdf


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont